Orta gelirli vatandaşa konut kampanyası

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, orta gelirlilerin konut sahibi olması için çalışmaların titizlikle devam ettiğini ve kampanyada sona gelindiğini açıkladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kabine Toplantısı'nın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Orta gelirlilerin konut sahibi olması için yapılan çalışmada sona gelindiğini kaydeden Kurum, kampanyanın amacına ulaşması için çalıştıklarını belirterek, yaptıkları işin bir karşılığı olması ve kampanyanın konut fiyatlarını etkilemesini istemediklerini ifade etti.

Kurum, gelire göre farklı faiz oranı uygulaması yapılacağını da belirtti.

Orta gelirliler için yapılan kampanya ile hem talebin yönetilmesi hem de proje arzının artırılması gerektiğini vurgulayan Kurum, "İkisini aynı anda yapmazsak evlerin fiyatları yükselir mevcuttaki konut stoğu ile bu kampanya yapılamayız” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Fitch'ten sürpriz Türkiye kararı
Kamu bankalarında akrabalara kredi kısıtlaması
Dev bankalardan altın yorumu: Güvenli liman tartışması büyüyor
Motorine indirim geliyor
Borsa 'uçuşa' geçti, altın ve Euro yükselişini sürdürdü!