Merkez Bankası'nın rezervleri arttı

TCMB tarafından Haftalık Para ve Banka İstatistikleri yayımlandı. Verilere göre, toplam rezervler 21 Ocak haftasında 110,1 milyar dolara çıktı. Bir önceki hafta bu rakam 109,8 milyar dolar olmuştu.

Aynı haftada net rezervlerde hızlı bir artış görüldü. Buna göre Merkez Bankası'nın net rezervleri 7,5 milyar dolardan 9,3 milyar dolara yükseldi.

NET REZERVLER EKSİ 55,6 MİLYAR DOLAR

Swap hariç veriye bakıldığında ise 21 Ocak haftasında net rezervlerin eksi 55,6 milyar dolar olduğu izlendi. Bir önceki hafta swap hariç net rezervler eksi 56,7 milyar dolardı.

21,17 MİLYAR DOLARDAN DÜŞÜŞE GEÇTİ

Net rezervler aralık ayında TCMB'nin satış tarafında döviz piyasasına doğrudan müdahalesini takiben 21.17 milyar dolardan düşüşe geçmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Geçen hafta rekor seviyede yükselmişti: Altın haftaya düşüşle başladı!
Akaryakıtta tabela yine değişti: Benzine zam!
Döviz kredisi kullanabilen zenginliğine zenginlik kattı, erişimi olmayanlar ateşe atıldı
Borç ekonomisi: Kredi kartıyla yapılan harcamalar banka kartlarını beşe katladı
600 ekonomistten G20 liderlerine çağrı: 'Uluslararası Eşitsizlik Paneli kurulsun'