Merkez Bankası: "İhracatçı ve ithalatçı firmalara kur riskini yönetebilmeleri amacıyla..."

Merkez Bankası, “İhracatçı ve ithalatçı firmalara kur riskini yönetebilmeleri amacıyla, Bankamız nezdinde ihale yoluyla ve Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasında (VİOP) TL uzlaşmalı vadeli döviz satışı gerçekleştirilecektir” açıklamasını yaptı.

Merkez Bankası, “İhracatçı ve ithalatçı firmalara kur riskini yönetebilmeleri amacıyla, Bankamız nezdinde ihale yoluyla ve Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasında (VİOP) TL uzlaşmalı vadeli döviz satışı gerçekleştirilecektir” açıklamasını yaptı.

Merkez Bankası, ihracatçı ve ithalatçı firmalara türk lirası uzlaşmalı vadeli döviz satımına ilişkin açıklama yaptı. Merkez Bankası’nın açıklaması şöyle:

“İhracatçı ve ithalatçı firmalara kur riskini yönetebilmeleri amacıyla, Bankamız nezdinde ihale yoluyla ve Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasında (VİOP) TL uzlaşmalı vadeli döviz satışı gerçekleştirilecektir.

1 ve 3 ay vadeli olarak gerçekleştirilecek TL uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalelerine ilişkin takvim kamuoyu ile ayrıca paylaşılacak olup firmalar söz konusu ihalelere bankalar aracılığıyla katılım sağlayabilecektir.

Ayrıca, ihracatçı ve ithalatçı firmalar VİOP’ta gerçekleştirilecek vadeli döviz alım taleplerini bankalar aracılığıyla Döviz Piyasaları Müdürlüğü’ne iletebilecektir."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Tokat’ta sel ve dolu çiftçiyi vurdu: ‘Tüm olanaklarımızla çiftçimizin yanındayız’
Demiryolları borçlanıyor biz ödüyoruz: TCDD'nin borcu 6 milyarı geçti
EPDK'dan doğalgaz ve motorin üretim tarifelerine düzenleme
TCMB'den kredi kullanımına fren: Büyüme limitleri düşürüldü
Borsa yeni güne düşüşle başladı