Küresel Servet Raporu: Türkiye'deki milyoner sayısı yüzde 43 artacak

UBS, Küresel Servet Raporu'na göre milyoner sayısı beş yıl içinde artmaya devam edecek. Türkiye'deki milyonerlerin sayısında yüzde 43'lük artış bekleniyor.

UBS'nin 2024 Küresel Servet Raporu'na göre küresel milyoner sayısı artmaya devam edecek. Türkiye'deki artışın yüzde 43 seviyesinde olması bekleniyor.

CNBC-e'de yer alan habere göre 2023-2028 yılları için yapılan ankete katılan 56 gelişmiş ve gelişmekte olan ekonominin 52′sinde 1 milyon dolar veya daha fazla servete sahip yetişkin sayısının artması bekleniyor.

İlk sırada Tayvan, ikinci sırada Türkiye

Bu trendin öncülüğünü Tayvan üstlenecek. Ülkedeki milyoner sayısının yüzde 47 artacağı öngörülüyor. Tayvan'ın hemen ardından yüzde 43 ile Türkiye geliyor Listenin devamında Kazakistan yüzde 37 ile, Endonezya yüzde 32 ile ve Japonya yüzde 28 ile yer alıyor.

İngiltere'de azalacak

Hali hazırda en fazla küresel milyonerin bulunduğu ABD ve Çin'de ise artışın sırasıyla yüzde 16 ve yüzde 8 olacağı söyleniyor.İngiltere'de milyoner sayısının yüzde 17 azalacağı tahmin ediliyor.

Milyoner sayısının sırasıyla yüzde 16 ve yüzde 9 artması beklenen Fransa ve İtalya gibi ülkelerde daha doğal bir büyüme görülüyor. İngiltere’deki büyümenin ise çeşitli itme ve çekme faktörleri nedeniyle sermaye çıkışlarıyla dengeleneceği belirtiliyor.


Dolar milyoneri sayısının azalacağı tahmin edilen bir diğer ülke ise Hollanda. Hollanda'da da zenginlerin sayısında yüzde 4′lük bir düşüş yaşanması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Konut satışları Eylül 2023'e göre yüzde 37,3 arttı
'Kamu kaynakları çocukların okul yemeği hakkı için kullanılmıyor'
Vergide çalışma sürüyor: Az kazanandan az çok kazanandan çok
Mehmet Şimşek'ten kredi kartından kesilcecek fon açıklaması
Daron Acemoğlu 10 ay önce uyarmıştı: Sorun sadece enflasyon değil, sistem