Kulislerde konuşuluyor: Ergün Atalay'ın Bakan Bilgin'den istediği asgari ücret rakamı belli oldu

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'ın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den 'asgari ücretin 4 bin TL'nin altına düşürülmemesi'ni istediği iddia edildi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 2. toplantısı dün Türk-İş'in ev sahipliğinde gerçekleştirilirken, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'e bir rakam söylediğini belirtmişti.

Sabah gazetesinden Hazal Ateş'in haberine göre Atalay'ın Bakan Bilgin'den asgari ücretin 4 bin TL'nin altına düşürülmemesini istediği öne sürüldü.

"ARZU ETTİĞİMİZ RAKAM GELMEZSE ACELE ETMENİN ANLAMI YOK"

Türk-İş Başkanı Atalay, dün yaptığı açıklamada, insanların tebessüm edeceği bir rakamla masadan ayrılmak istediklerini ve kamu emekçisine olduğu gibi işçiye de ek refah artışı yapılması gerektiğini söylemişti. "Arzumuz bir an evvel bir rakam gelsin de kamuoyunu fazla meşgul etmeden bağlayalım" diyen Atalay "Ama Arzu ettiğimiz gibi bir rakam önümüze gelmezse acele etmenin anlamı yok" ifadelerini kullanmıştı.

ÜÇÜNCÜ TOPLANTI YARIN

Komisyonun 3. toplantısı 9 Aralık'ta TİSK'in ev sahipliğinde yapılacak. 

Asgari ücret görüşmelerinin 4 oturumda sonuçlandırılması bekleniyor. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Akaryakıt fiyatlarına zam yağmuru sürüyor: Tabelalar bu gece değişecek
Altın fiyatlarında son durum ne? Gram, çeyrek ve Cumhuriyet altını bugün ne kadar oldu?
Dünyanın en büyük ekonomileri belli oldu: Türkiye listede kaçıncı sırada?
Trafikte en çok tercih edilen marka belli oldu: TÜİK temmuz ayı verilerini açıkladı...
İndirim sevinci kursakta kaldı: Akaryakıt fiyatlarına dev zam geldi