Konda'dan 'maaş' araştırması: 'Alır almaz bitiyor'

Konda, maaşların ne şekilde harcandığına yönelik yaptığı araştırmada, katılımcıların yüzde 38'i "Maaşı alır almaz bitiyor" dedi.

Konda'nın yaptığı 'maaş' araştırmasına göre katılımcıların yüzde 38', maaşın alır almaz bittiğini söyledi.

Maaş alındığı günün hemen ardından yapılan yüksek düzeyli harcamalar; “paranın elde durmaması” eğilimi olarak tarif edilen 'sıfır gün harcaması' için katılımcıların yüzde 78'i bu yönde harcama yaptığını söyledi.

Maaş alınca kendine küçük ödül alanların oranı yüzde 54

Maaşlar alındığında en sık başvurulan davranışlardan birinin 'küçük ödül alışverişleri' olduğu ifade edildi. Katılımcıların yüzde 54'ü bu davranışı sergilediklerini söyledi.

Katılımcıların yüzde 71'i hiçbir zaman 'intikam harcaması' yapmadığını beyan ederken yüzde 29'u da zaman zaman bu davranışı sergilediklerini dile getirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

HÜR-SEN: Refah Payını Ödemekten Kaçamazsınız!
Altın fiyatları yeni haftaya nasıl başladı? Rakamlar o seviyenin altına indi!
TÜİK ekim enflasyonunu açıkladı! Zam oranları netleşiyor!
ENAG: TÜFE yıllık yüzde 60 arttı
TESK Başkanı Palandöken'den ekonomi yönetimine çağrı: ‘Faiz indirimi vatandaşa yansıtılmalı’