Kavcıoğlu'ndan 'dijital para' açıklaması

Merkez Bankası Başkası Şahap Kavcıoğlu, dijital paranın kullanımına ilişkin açıklamada bulundu. Kavcıoğlu, "Dijital paralarının kullanım olanakları üzerinde çalışılması önemli husustur" dedi.

 Merkez Bankası Başkası Şahap Kavcıoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Merkez Bankaları Forumu Toplantısı açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

Kavcıoğlu, "Ülkeler arası ticarette milli para birimlerinin kullanılmasının teşvik edilmesi ve merkez bankası dijital paralarının kullanım olanakları üzerinde çalışılması bu konuda dikkate alınması gereken iki önemli husustur" dedi.

"KAZAN-KAZAN PRENSİBİ SERMAYE DAĞILIMINA OLANAK SAĞLAYACAKTIR"

"İİT çatısı altında, farklı yapıda ekonomilerden oluşan zengin bir topluluğa sahibiz" diyen Kavcıoğlu, "Ülkelerimiz arasındaki bu çeşitliliği, İİT bünyesinde daha yakın iş birlikleri kurarak fırsata çevirebiliriz. Ülkelerimiz arasında daha entegre bir finansal sistemin inşa edilmesi, kazan-kazan prensibi doğrultusunda daha verimli sermaye dağılımına olanak sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Elektrikte yüksek faturaya karşı "serbest tüketici" formülü: 860 bin abone tedarikçi değiştirdi
NATO Zirvesi harcamaları: Sadece otobüs kaplamaları için 8 milyon
Sanayi üretimi yıllık bazda yerinde saydı: İmalatta alarm zilleri...
Altında kritik 'eylül ayı' senaryosu: Gram, çeyrek ve Cumhuriyet altını bugün ne kadar oldu?
Motorine bir haftada üçüncü zam: Litresi 70 liraya dayandı