Karar yazarı: Muhalefet ekonomide neden güven vermiyor?

Karar yazarı Osman Sert, ülkenin ekonomik sorunlarının kronikleştiği algısının ve muhalefetin ekonomik sorunların çözümü konusunda bütünlüklü bir fotoğraf vermemesinin, muhalefete oy geçişini sınırlandırabileceğini ifade etti.

Sert, "Muhalefet ekonomide neden güven vermiyor?" başlıklı yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Bunun bir sebebi ülkenin ekonomik sorunlarının artık kronikleştiği algısı, yaşı kırkın üzerinde olan herkesin ekonomik kriz hafızasının güçlü olması ve artık insanların Türkiye’nin kolay kolay bu darboğazı aşamayacağını düşünmesi olabilir.

Göz ardı edilmemesi gereken bir diğer sebep muhalefetin ayrı ayrı ifade ettiği, topluma aktardığı bu ekonomik çözüm paketlerinin hayata geçebileceğine dair bütünlüklü bir fotoğraf verilememiş olması. Örnek vermek gerekirse, toplumun birinci önceliği olmasa da, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem önerisi altı genel başkanın katılımı ile kamuoyuna sunuldu ve makul bir süre tartışıldı. Genel tepkiler de olumlu idi.

Benzer bir toplantının neden ekonomi alanında yapılmadığını sanırım parti yetkilileri daha iyi biliyordur. Ama toplumda muhalefetin ekonomiyi toplu bir şekilde ele alıp bütünlüklü bir politika ile işlerin üstesinden gelebileceği algısı yerleşmiş değil. Bu da oy geçişkenliğini sınırlıyor."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Yeter artık! Gitsinler başımızdan. Yaşama hakkımız yok mu bu ülkede?
CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem: Etin kilosu 2 bin liraya gidiyor, Türkiye protein krizine sürükleniyor
Mahfi Eğilmez'den faiz yorumu: Aslında inmiş oldu
Yeni Şafak yine sahnede: Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası'nı hedef aldılar, 'ekonomiye darbe vurmakla' suçladılar
ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşı, çip üreticilerini olumsuz etkiledi