JPMorgan'dan Türkiye için yıl sonu enflasyon tahmini

TÜİK'in mart ayı enflasyonunu yüzde 61,14 olarak açıklamasının ardından uluslararası yatırım bankaları tahminlerini yukarı yönlü revize etti. Goldman, Türkiye'de enflasyonun yüzde 65'in üzerinde, JPMorgan yüzde 65-70 aralığında seyretmesini beklediğini duyurdu.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) mart ayı enflasyon oranını yüzde 61,14 olarak açıklanmasının ardından önce iç piyasalar ardından ise uluslararası yatırım bankalarından açıklamalar geldi.

ENFLASYON ARTIŞI DEVAM EDECEK

Goldman Sachs, enflasyonun bu yılın büyük bölümünde yüzde 65'in üzerinde kalmasını beklediğini açıkladı. Golman, mayıs ve haziran aylarında ise yüzde 67,0 seviyelerinde bir zirve görülebileceğini ifade etti.

Goldman, daha önce zirvenin yüzde 60'ın hemen üzerinde olacağı, yıl sonunda ise yüzde 45 seviyelerine ineceği tahmininde bulunmuştu.

YÜZDE 65-70 ARALIĞINDA BEKLİYORUZ

JPMorgan ise enflasyonun yıl sonuna çok yakın bir zamana kadar yüzde 65-70 aralığında seyretmesini beklediğini açıkladı. JPMorgan geçen ay enflasyon tahminini yıl sonu için yüzde 40,2 olarak açıklamıştı

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Geçen hafta rekor seviyede yükselmişti: Altın haftaya düşüşle başladı!
Akaryakıtta tabela yine değişti: Benzine zam!
Döviz kredisi kullanabilen zenginliğine zenginlik kattı, erişimi olmayanlar ateşe atıldı
Borç ekonomisi: Kredi kartıyla yapılan harcamalar banka kartlarını beşe katladı
600 ekonomistten G20 liderlerine çağrı: 'Uluslararası Eşitsizlik Paneli kurulsun'