İktisatçı Mahfi Eğilmez: 16 milyar dolar nerede?

İktisatçı Mahfi Eğilmez "Nereye gittiğini bilmediğimiz dövizlerde 16 milyar dolar artış var. Nedeni bir ölçüde kaçak giren altınlar için yapılan kaçak ödemeler olabilir" dedi.

İktisatçı Mahfi Eğilmez, sosyal medya hesabı X'ten (Twitter) dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Eğilmez, nereye gittiğini bilmediğimiz dövizlerde 16 milyar dolarlık artış olduğuna dikkat çekti ve "Nedeni bir ölçüde kaçak giren altınlar için yapılan kaçak ödemeler olabilir" dedi.

Eğilmez, yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Mart 2024 itibarıyla cari açık 12 aylık bazda 31,2 milyar dolar oldu (geçen Martta 52,6 milyar dolardı.) İthalattaki hızlı düşüşün nedeni, büyük ölçüde, altın ithalatına kısıtlama getirilmiş olması. Buna karşılık geçen Martta eksi 1,1 milyar dolar olan net hata ve noksan bu Martta eksi 16,1 milyar dolar olarak geçekleşti. Nereye gittiğini bilmediğimiz dövizlerde 16 milyar dolar artış var. Nedeni bir ölçüde kaçak giren altınlar için yapılan kaçak ödemeler olabilir."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Elektrikte yüksek faturaya karşı "serbest tüketici" formülü: 860 bin abone tedarikçi değiştirdi
NATO Zirvesi harcamaları: Sadece otobüs kaplamaları için 8 milyon
Sanayi üretimi yıllık bazda yerinde saydı: İmalatta alarm zilleri...
Altında kritik 'eylül ayı' senaryosu: Gram, çeyrek ve Cumhuriyet altını bugün ne kadar oldu?
Motorine bir haftada üçüncü zam: Litresi 70 liraya dayandı