Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu: Enflasyonla Mücadelede Bir Arpa Boyu Yol Alınamıyor, Refah Payı Şart Oldu

Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu, enflasyon rakamlarını değerlendirerek, “alım gücü düşüyor, enflasyonla mücadelede bir arpa boyu yol alınamıyor” dedi.

Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu, enflasyon rakamlarını değerlendirerek, “alım gücü düşüyor, enflasyonla mücadelede bir arpa boyu yol alınamıyor” dedi.

ENAG'a göre Ocak ayında yüzde 8,22 oranında artan enflasyon, TÜİK'e göre yüzde 5,03 arttı.

ENAG'ın enflasyon tespitine göre memur ve emeklilerine yapılan yüzde 6'lık zam, enflasyonun yüzde 2,22 gerisinde kaldı. TÜİK enflasyonuna göre ise, yüzde 6'lık zamdan geriye sadece yüzde 0,97 kaldı.
İktidar yetkilileri "enflasyon düşmek eğiliminde" gibi açıklamalar yapsa da, TÜİK enflasyonu dahi enflasyonla mücadelede bir arpa boyu yol gidilemediğini gösteriyor.

"Memura, emekliye zam yaparsak, enflasyonla mücadele edilemez" diyerek, memuru, emekliyi yokluğa, yoksulluğa terk eden, refah payı ödemesini gündemine almayan, Sayın Mehmet Şimşek ve AKP İktidarı, enflasyonun sebebinin bizatihi kendisidir. 

Milyonu geçen üye sayıları ile olanı biteni seyreden, dostlar alışverişte görsün diyerek, yasak savma kabilinden açıklamalar yapan, iş bırakma eylemimizi dahi sabote eden sarı sendikalar da, bu gelinen noktadan en az İktidar kadar sorumludur. 
Hür-Sen olarak, zaman kaybetmeden refah payı ödenmesi talebimizin gündeme alınmasını istiyoruz.

Tüm kamu çalışanlarının sendikal tercihlerini masaya yatırma vakti gelmiş, geçmektedir. İktidarın tabiriyle, sarı sendikaların silkelenme vaktidir. Onlar kazanırken memur kaybetmesin!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Bakanlık verileri açıkladı: Yılın ilk 4 ayında bütçe açığı 885,5 milyar TL'ye ulaştı
Kuyumcular Odası harekete geçti: Altında yeni dönem başlıyor
TÜİK verileri: 2,8 milyon insan işsiz, atıl işgücü oranı yüzde 28,5
İSO Başkanı Bahçıvan: Sanayicinin dayancak gücü kalmadı
Motorine zam geldi!