Hürriyet gelen zamları böyle gördü: "Yeni tarife"

Doğalgaz, elektrik ve köprü ücretlerine kadar birçok başlıkta 2022 zamlarla karşılandı. İğneden ipliğe her alanda süren zam yağmuru yeni yılda da devam ederken; Hürriyet gazetesinin 2 Ocak tarihli manşeti, sosyal medyada tepki çekti.

Ardı arkası kesilmeyen zamlar yurttaşın cebini yakarken elektrik, doğalgaz, akaryakıt, köprü ve otoyol ücretleri, harçlar, vergiler ve cezalarla birçok başlıkta 2022, zam yağmuru ile geldi.

Konutlarda kullanılan doğalgaza yüzde 25 oranında zam yapıldı. Elektriğe mesken, sanayi ve ticarethane abone grupları için vergi ve fonlar dahil ortalama yüzde 52 ile yüzde 130 arasında değişen oranlarda zam geldi. Elektrik üretim santrallerinin kullandığı doğalgazın satış fiyatı yüzde 15, sanayi kullanılan doğalgazın fiyatı ise yüzde 50 arttı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı da İstanbul'da 1 Ocak'tan itibaren geçerli olacak köprülere yapılan zamları duyurdu.

Yurttaş, 2022'nin ilk günlerine zam yağmuru eşliğinde uyanırken; iktidara yakın yayın politikasıyla eleştiri odağı olan Demirören gruba ait Hürriyet gazetesinin 2 Ocak tarihli manşeti, sosyal medyada tepki çekti.

Hürriyet gazetesi, elektriğe gelen yüzde 52 ve yüzde 130'luk zammı "Yeni Tarife" olarak duyurdu. Öte yandan söz konusu haberde, köprülere gelen zamlar da 'uygulama' olarak nitelendirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Akaryakıt fiyatlarına zam yağmuru sürüyor: Tabelalar bu gece değişecek
Altın fiyatlarında son durum ne? Gram, çeyrek ve Cumhuriyet altını bugün ne kadar oldu?
Dünyanın en büyük ekonomileri belli oldu: Türkiye listede kaçıncı sırada?
Trafikte en çok tercih edilen marka belli oldu: TÜİK temmuz ayı verilerini açıkladı...
İndirim sevinci kursakta kaldı: Akaryakıt fiyatlarına dev zam geldi