Hilal Kaplan da zamlara karşı isyan bayrağını çekti! 'Çay kaşığı kadar bile fiyat düşürmüyorlar'

Hilal Kaplan, art arda gelen zamları eleştirdi. Kaplan, "Bu gidişe bir an önce dur denmesi gerekiyor” dedi.

“Gıda güvenliği, milli güvenlik meselesidir” başlıklı bir yazı kaleme alan Kaplan, “çay kaşığı kadar bile fiyat düşürmüyorlar. Bu gidişe bir an önce dur denmesi gerekiyor” dedi.

AKP’ye verdiği destekle bilinen Kaplan şunları ifade etti:

"Yumurtadan akaryakıta her hayati kalemde fiyatlar artarken kepçeyle zam yapanlar, küresel piyasalar biraz normalleşse ya da devlet KDV indirimi dahi yapsa çay kaşığı kadar bile fiyat düşürmüyorlar. Bu gidişe bir an önce dur denmesi gerekiyor.

Devletin doğalgazın %80'ini sübvanse ettiği, bazı ürünlerde gümrük vergisini sıfırladığı, üzerine düşen yükü çektiği ama bunun piyasada karşılığını göremediği büyük bir haksızlıklar silsilesi aldı başını gidiyor. Bundan ötürü önce halk, sonra da devlet yara alıyor. Üreticiyi de tüketiciyi de cendereye alan fasit bir daire içindeyiz; 'acil çıkış kapısı'nın gösterilmesini bekliyoruz." 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Akaryakıt fiyatlarına zam yağmuru sürüyor: Tabelalar bu gece değişecek
Altın fiyatlarında son durum ne? Gram, çeyrek ve Cumhuriyet altını bugün ne kadar oldu?
Dünyanın en büyük ekonomileri belli oldu: Türkiye listede kaçıncı sırada?
Trafikte en çok tercih edilen marka belli oldu: TÜİK temmuz ayı verilerini açıkladı...
İndirim sevinci kursakta kaldı: Akaryakıt fiyatlarına dev zam geldi