Hilal Kaplan da zamlara karşı isyan bayrağını çekti! 'Çay kaşığı kadar bile fiyat düşürmüyorlar'

Hilal Kaplan, art arda gelen zamları eleştirdi. Kaplan, "Bu gidişe bir an önce dur denmesi gerekiyor” dedi.

“Gıda güvenliği, milli güvenlik meselesidir” başlıklı bir yazı kaleme alan Kaplan, “çay kaşığı kadar bile fiyat düşürmüyorlar. Bu gidişe bir an önce dur denmesi gerekiyor” dedi.

AKP’ye verdiği destekle bilinen Kaplan şunları ifade etti:

"Yumurtadan akaryakıta her hayati kalemde fiyatlar artarken kepçeyle zam yapanlar, küresel piyasalar biraz normalleşse ya da devlet KDV indirimi dahi yapsa çay kaşığı kadar bile fiyat düşürmüyorlar. Bu gidişe bir an önce dur denmesi gerekiyor.

Devletin doğalgazın %80'ini sübvanse ettiği, bazı ürünlerde gümrük vergisini sıfırladığı, üzerine düşen yükü çektiği ama bunun piyasada karşılığını göremediği büyük bir haksızlıklar silsilesi aldı başını gidiyor. Bundan ötürü önce halk, sonra da devlet yara alıyor. Üreticiyi de tüketiciyi de cendereye alan fasit bir daire içindeyiz; 'acil çıkış kapısı'nın gösterilmesini bekliyoruz." 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Bankada parası olanlar dikkat: TMSF'den kritik mevduat adımı! 2026'dan itibaren geçerli olacak...
Merkez Bankası resmen duyurdu: Kredi kartı faiz oranları değişti
TÜRK-İŞ'in 'asgari ücret' talebi belli oldu: Bakan Işıkhan kapalı zarftaki mektubu okudu!
TCMB Başkanı Karahan'dan TÜSİAD'da kritik açıklamalar: İşte Merkez Bankası'nın üç temel hedefi!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek zam için oran verdi