'Hayalet' lakaplı uyuşturucu baronu, boşanma davasına dublör göndermiş

Uyuşturucu baronu Orhan Ünğan'ın yurtdışında kaçak olduğu dönemde, Türkiye'de dublör kullanarak boşandığı belirtildi.

Haziran ayında 12 ilde eş zamanlı düzenlenen 'Kuyu-4' operasyonunda 4 suç örgütü liderinin yakalandı açıklanmıştı. Bu isimlerden biri de 'Hayalet' lakaplı uyuşturucu kaçakçısı Orhan Ünğan'dı.
İranlı uyuşturucu baronu Naci Zindaşti'nin kızı ve yeğeninin ölümünde azmettirici olduğu iddia edilen ve kamuoyuna ismini bu olayla duyuran Ünğan, Avrupa'da özellikle Belçika, Hollanda ve Sırbistan'daki faaliyetleriyle de biliniyor.

Gazete Duvar'dan Can Bursalı'nın haberine göre 2010 yılında Türkiye'den ayrılarak Avrupa'ya geçiş yapan ve uyuşturucu ticaretini oradan yöneten Ünğan'ın, 2013 yılında ise 'dublör' kullanarak Beykoz Adliyesi'nde görülen boşanma davasında eşi Z.Ü.'den ayrıldığı ortaya çıktı.
O tarihte henüz yeni kullanılmaya başlanan Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) sisteminin de aktif çalışmaması sayesinde, o tarihte yurtdışında bulunan Ünğan'ın kimliği ve hakkında çıkarılan birden fazla yakalama kararı tespit edilemedi. Dublör kullanılarak yapılan işlemin ardından uyuşturucu taciri Orhan Ünğan, eşi Z.Ü.'den boşandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Elektrikte yüksek faturaya karşı "serbest tüketici" formülü: 860 bin abone tedarikçi değiştirdi
NATO Zirvesi harcamaları: Sadece otobüs kaplamaları için 8 milyon
Sanayi üretimi yıllık bazda yerinde saydı: İmalatta alarm zilleri...
Altında kritik 'eylül ayı' senaryosu: Gram, çeyrek ve Cumhuriyet altını bugün ne kadar oldu?
Motorine bir haftada üçüncü zam: Litresi 70 liraya dayandı