Et ve Süt Kurumu'ndan fahiş fiyat önlemi: 40 bin canlı hayvan alınacak

Et ve Süt Kurumu, fahiş fiyat artışlarını önlemek için Ramazan ayının başına kadar yaklaşık 40 bin canlı hayvan tedariki yapılacağını duyurdu.

Et ve Süt Kurumu’ndan yapılan açıklamada, Ramazan ayı öncesinde tüketicilerin uygun fiyatla kırmızı ete ulaşması için bir dizi tedbir alındığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Piyasa regülasyonu ile görevli olan Kurumumuz yaklaşan Ramazan ayı öncesinde tüketicilerimizin uygun fiyatla kırmızı ete ulaşması için bir dizi tedbirler almıştır. Bu kapsamda, fahiş fiyat artışlarının önüne geçmek amacı ile Kurumumuzca, TİGEM işletmelerinde hazır bulunan canlı kasaplık hayvanların yanı sıra, Ramazan ayının başına kadar yaklaşık 40 bin canlı hayvan tedariki yapılacaktır.

Söz konusu hayvanların kesimi yapıldıktan sonra elde edilecek karkas etler, uygun fiyattan PERDER üyesi marketlere, Tarım Kredi Kooperatifi marketlerine, yemek firmalarına ve et sanayicilerine ulaştırılacaktır. Böylelikle her Ramazan ayı öncesinde sebepsiz yere yapılan fahiş fiyat artışlarının önüne geçilmesi amaçlanmaktadır."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Gayrimenkul alacaklar dikkat: Bu adımları atmadan işlem yapmayın
Merkez Bankası 2025 enflasyon tahminini sabit tuttu, 2026 yılı için yükseltti
Üniversiteliye 27 bin TL yetmiyor
CHP'den Tarım Kredi ve hükümete sert tepki: 'Halkı pahalı gıdaya mahkum etmek...'
Öğrenciler barınma krizi pençesinde: Kirayı ödemek için ek iş yapıyorlar