Et ve Süt Kurumu: Kuyruklar oluştuğu için zam yaptık!

Et ve Süt Kurumu, et fiyatlarına yüzde 48 zam yaptığını duyurdu. Yapılan zamla 1 kg kıymanın kilosu 56 liradan 83 liraya, 1 kg kuşbaşının fiyatı da 62.50 liradan 92 liraya yükseldi. Halk TV ekranlarına bağlanan tarım yazarı Eli Ekber Yıldırım Et ve Süt Kurumu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Et ve Süt Kurumu, et fiyatlarında yüzde 48 zam yaptı. Yapılan zamla 1 kg kıymanın kilosu 56 liradan 83 liraya, 1 kg kuşbaşının fiyatı da 62.50 liradan 92 liraya kadar arttı. Bu fiyat artışı serbest piyasadaki fiyatları da yukarı çekeceği belirtildi. ESK, et satış fiyatlarını yükseltirken, karkas kesim fiyatlarını artırmadı.

Et ve Süt Kurumu: Çok uzun kuyruklar oluşuyordu, bu zammı yapmamız gerekiyordu

Et ve Süt Kurumu'nun Genel Müdürü ile görüştüğünü ifade eden Yıldırım şunları dile getirdi;
"Burada üreticiden aldığı ete bir zam yapmadı. Ben bugün Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü ile görüştüm. 'Ya bizim fiyat çok düşük kalmıştı çok uzun kuruklar oluşuyordu. Bu nedenle bu zammı yapmamız gerekiyordu' dedi. Üreticiden aldıkları karkas ette de bir fiyat artışı yapacaklarını belirttiler."

"Son 10 yılda Türkiye 10 milyar dolardan fazla para ödeyip et ithal etti" diye Yıldırım "Et ithal etmenin çözüm olamadığını bir kez daha gördük. Et ucuzda değil ayrıca" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Geçen hafta rekor seviyede yükselmişti: Altın haftaya düşüşle başladı!
Akaryakıtta tabela yine değişti: Benzine zam!
Döviz kredisi kullanabilen zenginliğine zenginlik kattı, erişimi olmayanlar ateşe atıldı
Borç ekonomisi: Kredi kartıyla yapılan harcamalar banka kartlarını beşe katladı
600 ekonomistten G20 liderlerine çağrı: 'Uluslararası Eşitsizlik Paneli kurulsun'