Esnaf: Geçinemeyen aile, bebek arabasını sattı

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, İzmir Kemalpaşa’da esnafı ziyaret etti. İkinci el eşya satan bir esnaf, dükkandaki bebek arabasını göstererek, “Ailenin durumu yok, parasız kalmış, bebek arabasını sattılar'' dedi.

Özcan Purçu, Kemalpaşa’da esnafın sorunlarını dinledi. Purçu, ikinci el eşya satan bir esnafla dertleşirken daha önce uğradığı bir spotçunun kendisine “Vekilim böyle bir şey görmedik. Herkes bize telefon ediyor. Çekyatım satılık, klimam satılık, dolabım satılık ve makinem satılık diyor” dediğini aktardı.

Purçu, ikinci el eşya satana esnafa “Size de çok telefon geliyor mu” diye sordu.

''BEBEK ARABASINI SATTILAR”

Kendilerine de çok telefon geldiğini belirten esnaf, “Şu araba mesela, bebek arabası. Ailenin durumu yok, parasız kalmış, bebek arabasını sattılar. Biz de ekmek parası için almak durumundayız" dedi.

Özcan Purçu ise "Karnını doyurmak için çocuğunun arabasını satıyor. Bu duruma kadar düştük. Yazıklar olsun" karşılığını verdi.

"BİZ DE GEÇİNEMİYORUZ"

Esnaf, yaşadıkları sorunları Purçu’ya anlatırken "Şu anda 52 yaşındayım. Sigortam ve primlerim tam olmasına rağmen emekli olamıyorum. Yaşı bekliyorum. Bu dükkan kira, evim de kira. Fabrikada iş de bulamıyorum yaşımdan dolayı. Biz de geçinemiyoruz" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Fuarlar İzmir ekonomisine güç katıyor
Bankaların faizsiz kredi tutarlarında dev artış: Toplam limit 90 bin TL’ye kadar yükseldi!
'1,47 milyar dolarlık tahkim cezası' iddiası: AKP, Amerika’da buharlaştırmanın peşinde
Dev bankadan Bitcoin uyarısı: Piyasalardaki temel risk ne?
Altın fiyatları yeni rekora çok yakın: ABD enflasyon verisi piyasayı hareketlendirdi!