Esenyurt Migros depoya işçileri gözaltına almak için polisin girdiği anların görüntüleri ortaya çıktı

Esenyurt Migros depo işçileri dün akşam polis tarafından gözaltına alınmıştı. İşçiler geç saatte serbest bırakılırken, gözaltı için depoya polisin girdiği anlar ortaya çıktı.

Esenyurt’taki Migros depo işçileri 3 Şubat tarihinden beri kendilerine dayatılan yüzde 8’lik zamma karşı iş bırakma eylemi yapıyor. Şirket ise önce işçileri işten atmakla tehdit etti dün de eyleme devam eden 100'den fazla işçinin işine mesajla son verdi.

Dün akşam saatlerinde ise eylem yapan Esenyurt Migros depo işçilerini gözaltına almak için depoya polis girdi. Polisin depoya girdiği anların görüntüleri ortaya çıktı. 

Gözaltına alınan işçiler dün geç saatte serbest bırakılırken, mücadeleye devam edeceklerini dile getirdi.

Öte yandan DGD-Sen, gözaltı anlarına ilişkin bir videoyu "Bu akşam Esenyurt Migros depoya kardeşlerimizi gözaltına almak için yüzlerce polisin sokulduğu anların görüntülerini kamuoyuyla paylaşıyoruz… Ve tabi neşemizi ve direncimizi de! Tuncay Özilhan korkmaya devam etsin, yine geleceğiz!" notuyla paylaştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Yeter artık! Gitsinler başımızdan. Yaşama hakkımız yok mu bu ülkede?
CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem: Etin kilosu 2 bin liraya gidiyor, Türkiye protein krizine sürükleniyor
Mahfi Eğilmez'den faiz yorumu: Aslında inmiş oldu
Yeni Şafak yine sahnede: Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası'nı hedef aldılar, 'ekonomiye darbe vurmakla' suçladılar
ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşı, çip üreticilerini olumsuz etkiledi