Enflasyon rakamlarının ardından dolarda son durum

Dolar/TL, enflasyon baskısının daha da artacağı endişeleriyle kritik eşik olan 18 TL seviyesine yakın işlem görüyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Enflasyon, temmuz ayında yüzde 2,37 artarken, yıllık bazda yüzde 79,60 oldu.

Bağımsız akademisyen ve ekonomistlerden oluşan Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) ise, temmuz ayında aylık enflasyonu yüzde 5,03, yıllık enflasyonu yüzde 176,04 olarak açıklamıştı.

DOLARDA SON DURUM

Bu gelişmelerle birlikte yükseliş eğiliminde hareket eden dolar/TL, güne 17,94 TL seviyesinde başladıktan sonra 17,95 TL seviyesine geldi.

JEOPOLİTİK RİSK ARTIYOR

Öte yandan ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin dün Çin ile gerilime neden olan Tayvan'ı ziyaret etmesinin jeopolitik riskleri artırdığını ve piyasalarda dalgalanmalara neden olduğunu bildirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

CHP'li Demir: Kiraların asgari ücretin iki katı olması sürdürülebilir değil
Türk-İş'ten 'komisyon' tepkisi: 'Düzenleme olmazsa Asgari Ücret Tespit Komisyonu'na katılmayacağız'
HÜR-SEN: Refah Payını Ödemekten Kaçamazsınız!
Konda'dan 'maaş' araştırması: 'Alır almaz bitiyor'
Altın fiyatları yeni haftaya nasıl başladı? Rakamlar o seviyenin altına indi!