Emeklilik Girdabı: Hür-Sen’den Hükümete Çağrı

Hürriyetçi Sendikalar Konfederasyonu (Hür-Sen) Genel Başkanı Levent Kuruoğlu, yaptığı yazılı açıklamada emeklilik sistemindeki sorunlara dikkat çekerek, “tüm ek ödemeler emekliliğe yansıtılmalı, emeklilik sistemi acilen yeniden düzenlenmelidir” dedi.

Hürriyetçi Sendikalar Konfederasyonu (Hür-Sen) Genel Başkanı Levent Kuruoğlu, yaptığı yazılı açıklamada emeklilik sistemindeki sorunlara dikkat çekerek, “tüm ek ödemeler emekliliğe yansıtılmalı, emeklilik sistemi acilen yeniden düzenlenmelidir” dedi.

Kuruoğlu, mevcut sistemin çalışanlar ve emekliler açısından çıkmaza dönüştüğünü belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Bir yanda milyonlarca genç işsiz çaresiz bir halde beklerken, diğer yanda emekli olduğunda maaşı neredeyse yarıya düşecek olan memur, 65 yaşına kadar çalışmak zorunda kalmaktadır. Bu büyük sıkıntı ile ilgili ne toplu sözleşmede bir çözüm ortaya çıkmış, ne de hükümetin olumsuzluğu giderecek bir programı bulunmaktadır.”

“Emekli maaşları yeniden düzenlenmeli”

Hür-Sen Başkanı, öncelikli olarak ek göstergelerin günümüz ekonomik şartlarına uygun hale getirilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca emekli maaşı bağlama oranlarının “sil baştan” ele alınmasının zorunlu olduğunu ifade etti.

Kuruoğlu, yalnızca maaş değil, çalışırken alınan farklı ödemelerin de emeklilikte hesaba katılması gerektiğini belirterek şu çağrıyı yaptı:

“Ek ödeme, seyyanen zam, fazla çalışma, döner sermaye ve ek ders ücreti gibi tüm gelirler de emeklilikte dikkate alınmalıdır. Bunları ele alacak bir çalışma, tüm tarafların katılımı ile gündeme alınmalıdır.”

“Bu dram sizi de bekliyor”

Emeklilerin yaşadığı sıkıntıların giderek derinleştiğini belirten Kuruoğlu, “Emeklilerin yaşadığı sıkıntılar seyirlik değildir; artık büyük bir dramdır. Bu dram sizi de bekliyor, maalesef” ifadeleriyle uyardı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Devlet memurlarının bu yıla ilişkin yemek bedelleri belirlendi
Rekorların ardından sert fren: Güçlü dolar ve kâr satışları altın ve gümüşte düşüşü tetikledi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan açıkladı: En düşük emekli aylığı düzenlemesi...
İthalatta yeni rekor! Ekonomide dışa bağımlılık artıyor...
Bireysel emeklilikte yeni düzenleme... Devlet katkı payı düşürüldü!