Emekçiler İzmir'de Yemeksepeti'ni protesto etti

İzmir’de Yemeksepeti Banabi’de çalışan kuryeler ve depo işçileri, geçinebilecek bir ücret zammı, can güvenliği, sendikalaşma, prim gibi birçok hakları için kontak kapattı. İşyerinin Alsancak'taki merkezi önünde protesto gösterisi yapan işçiler, daha sonra motorlarıyla konvoy halinde şehir turu attı.

İzmir’de Yemeksepeti Banabi’de çalışan kuryeler ve depo işçileri, örgütlü oldukları Tüm Taşıma İşçileri Sendikası (TÜMTİS) temsilcileri ile birlikte Alsancak'taki işyeri binası önünde toplandı. "Direne direne kazanacağız", "Sendika hakkımız engellenemez" sloganları atan işçiler, alkış ve ıslıklarla tempo tuttu. İşçiler, geçinebilecek bir ücret zammı, can güvenliği, sendikalaşma ve prim gibi haklarına ilişkin taleplerini dile getirdi. Elektrik, doğal gaz, ev kirası ve gıda ürünlerine gelen zamlar nedeniyle geçinemediklerini vurgulayan işçiler, "Sefalet ücretini asla kabul etmeyeceğiz" açıklamasını yaptı.

TÜMTİS İzmir Şube Başkanı Şükrü Günseli ve Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak da işçilere destek verdi.

Taleplerini sıralayan işçiler daha sonra motosikletleri ile konvoy halinde şehir turu attı. Bazı araç sürücüleri de korna çalarak Yemeksepeti Banabi işçilerine destek verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Yeter artık! Gitsinler başımızdan. Yaşama hakkımız yok mu bu ülkede?
CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem: Etin kilosu 2 bin liraya gidiyor, Türkiye protein krizine sürükleniyor
Mahfi Eğilmez'den faiz yorumu: Aslında inmiş oldu
Yeni Şafak yine sahnede: Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası'nı hedef aldılar, 'ekonomiye darbe vurmakla' suçladılar
ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşı, çip üreticilerini olumsuz etkiledi