Ekonomist Özgür Demirtaş'tan 'asgari ücret' açıklaması: 10 bin TL de olsa, hiçbir işe yaramayacak

Ekonomist Özgür Demirtaş, sosyal medya hesabından asgari ücret hakkında yaptığı açıklamada, "8600 de olsa, 9000 de olsa, 10 Bin de olsa hiçbir işe yaramayacak" dedi.

Açıklamaları ve paylaşımlarıyla sık sık gündeme gelen ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, bu ay içinde açıklanması beklenen ve 2023 yılında geçerli olacak asgari ücret hakkındaki düşüncesini, sosyal medya hesabında paylaştığı gönderiyle açıkladı. 

Asgari ücretin '10 bin TL de olsa' hiçbir işe yaramayacağını söyleyen Demirtaş, "İlk bir iki ay insanlar ellerine para geçeceği için sevinecekler. Ama en geç 5-6 ay sonra o para eriyip gidecek. Alım gücünüz düşecek" dedi.

Özgür Demirtaş'ın paylaşımı şöyle

"Bir kez daha, Yüzüncü defa: Asgari ücret 8600 de olsa, 9000 de olsa, 10 Bin de olsa hiçbir işe yaramayacak. İlk bir iki ay insanlar ellerine para geçeceği için sevinecekler. Ama en geç 5-6 ay sonra o para eriyip gidecek. Alım gücünüz düşecek. Bu yazdıklarım yine gerçek olacak"

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Yeter artık! Gitsinler başımızdan. Yaşama hakkımız yok mu bu ülkede?
CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem: Etin kilosu 2 bin liraya gidiyor, Türkiye protein krizine sürükleniyor
Mahfi Eğilmez'den faiz yorumu: Aslında inmiş oldu
Yeni Şafak yine sahnede: Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası'nı hedef aldılar, 'ekonomiye darbe vurmakla' suçladılar
ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşı, çip üreticilerini olumsuz etkiledi