Döviz kurları çalkalanıyor: Dolar ve Euro psikolojik eşiği aştı

Döviz kurları yukarı yönlü tırmanışını sürdürüyor. Dolar/TL 34 lirayı aşarken Euro/TL ise 38 seviyesini geçti.

Bir süredir yatay seyreden döviz kurları yönünü yukarı doğru çevirdi.

Cuma günü kapanışta 33,90 civarında seyreden Dolar/TL yeni haftaya yüzde 0,35 değer kazancıyla başladı. Saat 11.05 itibarıyla dolar/TL kuru 34,02 ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

Geçtiğimiz hafta 37,98 civarına ulaşarak zirve tazeleyen Euro/TL ise aynı dakikalarda 38,08 seviyesiyle rekor kırdı.

FED'DEN FAİZ İNDİRİMİ MESAJI

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın cuma günü Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu'nda uzun süredir tarihi yüksek seviyelerde tutulan politika faizlerinin düşürülmesi için uygun zamanın geldiğini bildirdi.

Powell, "Hareketin yönü açık, faiz indirimlerinin zamanlaması ve hızı, gelen verilere, gelişen görünüme ve risk dengesine bağlı olacak." dedi.

Enflasyonun artık hedefe yakın olduğuna işaret eden Powell, enflasyonun yüzde 2 hedefine doğru sürdürülebilir bir yolda olduğuna olan güveninin arttığını dile getirdi.

Powell, enflasyona yönelik yukarı yönlü risklerin azaldığını, istihdam için aşağı yönlü risklerin ise arttığını ifade ederek, "Fiyat istikrarına doğru daha fazla ilerleme kaydederken güçlü bir iş gücü piyasasını desteklemek için elimizden gelen her şeyi yapacağız." diye konuştu.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in gelecek ay 25 baz puan faiz indireceğine kesin gözüyle bakılırken, 50 baz puanlık indirim ihtimalinin de masada olduğu görülüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Akaryakıtta tabela yine değişti: Benzine zam!
Döviz kredisi kullanabilen zenginliğine zenginlik kattı, erişimi olmayanlar ateşe atıldı
Borç ekonomisi: Kredi kartıyla yapılan harcamalar banka kartlarını beşe katladı
600 ekonomistten G20 liderlerine çağrı: 'Uluslararası Eşitsizlik Paneli kurulsun'
Altın fiyatları yeniden yükselişte: Rakamlar o seviyeyi aştı!