Dolar - Altın rekor tazeledi! İşte piyasalardaki son durum...

Dış politikada yaşanan gelişmeler piyasaların fitili ateşledi. Altının onsu 1900 doların üstüne çıktı. Dolar/TL 7,94'ü aşarak rekor kırdı.

Dolar/TL gece yarısı 7,9479 ile yeni zirvesini gördükten sonra 7,95’in altında işlem görmeye devam ediyor. Euro/TL’de 7,35’i aşarak rekorunu kırdı.

Ahlatçı Yatırım tarafından hazırlanan yatırım bültenine göre dolar/TL kurunun yukarı yönlü seyretmesi durumunda 8 TL’nin üst seviyeleri takip edilecek. Hazırlanan bültende şu ifadeler kullanıldı: Güne yükselişle başlayan kontrat gün içerisinde genel olarak pozitif seyretti ve günü artıda noktaladı. Kontratta yukarı yönlü hareketin devam etmesi durumunda 8.00 ve 8.0250 direnç seviyelerini takip edeceğiz. Olası geri çekilmeler yaşanması durumunda ise 7.95 ve
7.9250 destek seviyeleri söz konusu olabilir.

Işık Menkul tarafından hazırlanan dolar/TL görünüm notunda ise şu ifadelere yer verildi: Rekor seviyelerin test edilmesi nedeniyle teknik olarak direnç seviyesi veremediğimiz kurda, geri çekilmelerde ise  7.8700, 7.8500 ve 7.8240 bölgeleri ilk destek noktaları olarak takip edilebilir.

Işık Menkul tarafından hazırlanan altın analizinde ise bugün altına bir talep olduğu vurgulanarak şu ifadeler kullanıldı: Son iki işlem gününü sınırlı pozitiflikle kapatan Değerli Metal’de, yeni işlem gününe de alıcılı başlangıç yapılmış durumda.

Yaklaşık olarak iki ay öncesinden başlayan düşen trend çizgisine yakın fiyatlanan emtiada, bu bağlamda düşen trend çizgisinin ve üzerindeki 1918 yatay direnç bölgesinin kalıcılıkla geçilebilmesi halinde alıcılı işlemler ivme kazanabilir.

Diğer yandan, düşen trend çizgisinin altında kalıcılıkların devam etmesi durumunda oluşabilecek satıcılı işlemlerde ise 1902, 1888, 1877 ve 1869 destek noktaları bir kez daha takibimizde olacak.


 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Hür-Sen’den Toplu Sözleşme Çağrısı: “Bir Defa da Memuru, Emekliyi Düşünsünler”
Prof. Dr. Çelik'ten emekli maaşı yorumu: 'Büyük bir cömertlikle 2 kuruşluk iyileştirme yapmışlar'
İmamoğlu, Mehmet Şimşek'i hedef aldı: 'Milleti yoksullaştırma planı tıkır tıkır işliyor'
Açlık sınırının 26 bin 115 TL olduğu Türkiye'de en düşük emekli maaşı 16 bin 881 TL'ye çıkacak
DİSK, TÜİK önünde: Gerçek enflasyonun ne olduğunu yaşayarak görüyoruz