Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Vergide yeni bir adım beklemiyorum

A Haber canlı yayınına katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ''Yeni vergi artışı olacak mı?'' sorusuna, "Bundan sonra vergi konusunda yeni bir adım atılacağını beklemiyorum" yanıtı verdi.

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) zammı ve akaryakıta yüksek ÖTV zammı, benzine ve motorine 5 lira, LPG'ye 4 lira artış olarak yansımasına tepkiler sürüyor. Yandaş A Haber canlı yayınına katılan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, zamlara ilişkin soruları da yanıtladı.

Yılmaz, vergi konusunda yeni bir adım atılacağını sanmadığını söyledi. Yılmaz, canlı yayında ''Yeni vergi artışları olacak mı?" sorusuna şöyle cevap verdi:

"Bundan sonra vergi konusunda yeni bir adım atılacağını beklemiyorum." diyen Yılmaz, "Maktu rakam dediğimiz oransal olmayan mutlak değer olarak belirlenen ifadeler. Maktu vergiler ciddi anlamda erişmişti. Depremin yaralarını sarmak için yoksul haneleri sosyal olarak ihtiyaç sahiplerini desteklemek ve kritik yatırımların gerçekleşmesi, topluma yardım etmek için uğraşıyoruz. Ülkelerin ihtiyaç duyduğu harcamalar için bunlar değerlendirip kullanılacak.

Asrın felaketini yaşıyorsak, asrın dayanışmasını da hep birlikte sergilemek durumundayız. Daha çok kamunun kendi harcamaları kısmına bakacağız. Burada daha fazla nasıl tasarruf oluşturacağız. Kaynakları nasıl verimli kullanabiliriz, bu çerçevede özellikle depreme yönelik yeni programlar ortaya koyduk."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Elektrikte yüksek faturaya karşı "serbest tüketici" formülü: 860 bin abone tedarikçi değiştirdi
NATO Zirvesi harcamaları: Sadece otobüs kaplamaları için 8 milyon
Sanayi üretimi yıllık bazda yerinde saydı: İmalatta alarm zilleri...
Altında kritik 'eylül ayı' senaryosu: Gram, çeyrek ve Cumhuriyet altını bugün ne kadar oldu?
Motorine bir haftada üçüncü zam: Litresi 70 liraya dayandı