Cengiz Holding'e sokak aydınlatması için sadece bir ayda 690,1 milyon TL ödendi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın Ekim 2024’e yönelik verilerine göre, Cengiz’e ait dört elektrik dağıtım şirketine sokakların ve caddelerin aydınlatılması karşılığında 690 milyon 156 bin 573 TL ödendi.

Cengiz Holding’in kamudan aldığı ihaleler tartışma konusu olmaya devam ediyor.

BirGün’ün haberine göre, “Genel aydınlatma ödemesi” adı altında Cengiz Holding’in şirketlerine ödeme yapılıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın Ekim 2024’e yönelik verilerine göre, Cengiz’e ait dört elektrik dağıtım şirketine sokakların ve caddelerin aydınlatılması karşılığında 690 milyon 156 bin 573 TL ödendi.

Cengiz Holding'in ortağı olduğu şirketlere Ekim 2024’te yapılan 690,1 milyon TL’lik ödemenin, kurum ve kuruluşlara göre dağılımı da paylaşıldı. Buna göre, toplam ödemenin 568,8 milyon TL’si Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nca, 16,7 milyon TL’si büyükşehir belediyelerince, 69,5 milyon TL’si ise büyükşehir sınırları içinde yer alan ilçe belediyelerince gerçekleştirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Gayrimenkul alacaklar dikkat: Bu adımları atmadan işlem yapmayın
Merkez Bankası 2025 enflasyon tahminini sabit tuttu, 2026 yılı için yükseltti
Üniversiteliye 27 bin TL yetmiyor
CHP'den Tarım Kredi ve hükümete sert tepki: 'Halkı pahalı gıdaya mahkum etmek...'
Öğrenciler barınma krizi pençesinde: Kirayı ödemek için ek iş yapıyorlar