Çalışma Bakanı Bilgin asgari ücret için tarih verdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bilgin, "Salı günü asgari ücretin müzakeresinde uzlaşmaya varacağız" dedi.

Bakan Bilgin, AKP Erzurum İl Başkanlığı ziyaretinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Toplantıda asgari ücretin müzakeresinde uzlaşmaya varacaklarını ifade eden Bilgin, "Salı günü asgari ücretin müzakeresinde uzlaşmaya varacağız. Emekçilerimizin beklediği, işverenlerimizin de ödeyebileceği bir ücret seviyesinde uzlaşma sağlayacağız. Asgari ücret sosyal devletin çalışanları koruduğu bir ücrettir. Evet asgari ücreti devlet vermez, işverenler verir ama işçilerini koruyacak bir asgari ücret rakamında uzlaşmayı devlet belirler. Bizim de burada temel fonksiyonumuz budur. Birçok sorunu çözdük, bunları da çözeceğiz" dedi.

"TÜRKİYE RAHAT BİR NEFES ALIR DİYE DÜŞÜNÜYORUM"

Bakan Bilgin, asgari ücret konusunda salı gününden sonra Türkiye için olumlu bir uzlaşma haberini paylaşacaklarını ümit ettiklerini belirterek, "Emekçilerimizi koruyan, onları tatmin eden onların hayat şartlarını aşmalarına katkı yapacak bir ücret seviyesinde, Türkiye rahat bir nefes alır diye düşünüyorum" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Fitch'ten sürpriz Türkiye kararı
Kamu bankalarında akrabalara kredi kısıtlaması
Dev bankalardan altın yorumu: Güvenli liman tartışması büyüyor
Motorine indirim geliyor
Borsa 'uçuşa' geçti, altın ve Euro yükselişini sürdürdü!