ÇALIŞAN KİŞİ BAŞINA ÜRETİM 2021 YILI 4. ÇEYREKTE YÜZDE 4,2 ARTTI

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 2021 yılı dördüncüçeyrek dönemine ilişkin verimlilik istatistiklerine göre; çalışan kişi başına üretim yüzde 4,2 arttı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 2021 yılı dördüncü çeyrek dönemine ilişkin verimlilik istatistiklerine göre; çalışan kişi başına üretim yüzde 4,2 arttı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından verimlilik istatistikleri yayınlandı. Buna göre; takvim etkilerinden arındırılmış toplam sanayi çalışan kişi başına üretim endeksi, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 4,2 arttı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış toplam sanayi çalışan kişi başına üretim endeksi, 2021 yılıüçüncü çeyrek dönemine göre yüzde 3,1 artış gösterdi.

ÇALIŞILAN SAAT BAŞINA ÜRETİM YÜZDE 2,2 ARTTI

Takvim etkilerinden arındırılmış toplam sanayi çalışılan saat başına üretim endeksi artışı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 2,2 oldu. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış toplam sanayi çalışılan saat başına üretim endeksi, 2021 yılıüçüncü çeyrek dönemine göre yüzde 3,5 arttı.

EN FAZLA ARTIŞ ARA MALI ÜRETİMİNDE OLDU

Takvim etkilerinden arındırılmış ana sanayi grupları verileri incelendiğinde; çalışan kişi başına üretim endeksinde önceki yılın aynıçeyreğine göre en fazla artış, yüzde 5,6 ile ara malıüretiminde oldu. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmışçalışan kişi başına üretim endeksinde önceki çeyreğe göre en fazla artış, yüzde 7,8 ile dayanıklı tüketim malıüretiminde yaşandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Akaryakıt fiyatlarına zam yağmuru sürüyor: Tabelalar bu gece değişecek
Altın fiyatlarında son durum ne? Gram, çeyrek ve Cumhuriyet altını bugün ne kadar oldu?
Dünyanın en büyük ekonomileri belli oldu: Türkiye listede kaçıncı sırada?
Trafikte en çok tercih edilen marka belli oldu: TÜİK temmuz ayı verilerini açıkladı...
İndirim sevinci kursakta kaldı: Akaryakıt fiyatlarına dev zam geldi