“BOTAŞ doğalgaza zam hazırlığında”

BOTAŞ, ekim ayında sanayi ve elektrik üretiminde kullanılan doğalgaza yüzde 10 üzerinde zam hazırlığı yaptığı öğrenildi.

Dünya gazetesinin haberine göre, bilgi veren kaynaklar, zam önerilerinin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na iletildiğini belirtti. Gelinen aşamada elektrik üretiminde kullanılan doğalgaza yüzde 10’un üzerinde bir zam planlandığı bildirildi. Sanayide üretilen elektrik için de zam önerildiği ancak sanayi kesiminin fiyat artışlarına duyarlılığı nedeniyle bakanlığın bu konuda çekinceli olduğu öğrenildi.

“Konutlara zam ekim ayı için planlanıyor”

Konutlarda kullanılan doğalgaza zam yapılmasının ekim ayı için planlanmadığı vurgulanırken, yapılacak zammın sadece bir tüketim grubuna yüksek oranlı olmaması için dağıtılması ve daha düşük oranlı tutulması yönünde de bir çalışmanın olduğu kaydedildi.

Gelinen aşamada, elektrik üretimindeki doğalgaza yapılacak artışın kesinleştiği, diğer tüketim gruplarına da olası senaryolara göre birkaç gün içinde karar verileceği bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

ATM’den yeni para çekme limitleri belli oldu: İşte banka banka tam liste!
Gram altın Kapalıçarşı'da tarihi zirveyi gördü: Piyasalarda 'Powell' kaosu fiyatları uçurdu!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Londra'da 'yatırımcı turu'na başladı
Özel sektörde çalışan işçiler için 'banka promosyonu' teklifi
THY İran seferlerini iptal etti