BM'den yapay zeka uyarısı: Zengin ve yoksul ülkeler uçurumunu arttırabilir

BM yayımladığı raporda, yapay zekanın , "gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler arasındaki farkı açabileceği" uyarısında bulundu.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından, yapay zeka hakkında rapor yayımlandı.

"Bir sonraki büyük ayrışma: Yapay zeka ülkeler arasındaki eşitsizliği neden artırabilir?" başlıklı raporda, "ülkeler arasında ekonomik performans, insanların yetkinlik setleri ve yönetim sistemleri açısından olası bir ciddi farkın ortaya çıkabileceği" belirtildi.

Cenevre'de düzenlenen basın toplantısında konuşan UNDP Asya Pasifik Bölge Bürosu Başekonomisti Philip Schellekens, "Son 50 yılda sağlanan yakınlaşmanın ardından, yapay zekanın ülkeler arasında eşitsizliğin arttığı yeni bir dönemin habercisi olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

"Yoksul devletlerin yapay zeka konusunda geride kalması durumunda nihayetinde daha varlıklı ülkelerin de zarar göreceğini" vurgulayan Schellekens, "Eşitsizlik artmaya devam ederse, bunun güvenlik gündemi ve kayıt dışı göç gibi alanlardaki yansımaları da çok daha ürkütücü hale gelecektir" değerlendirmesinde bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Akaryakıt fiyatlarına zam yağmuru sürüyor: Tabelalar bu gece değişecek
Altın fiyatlarında son durum ne? Gram, çeyrek ve Cumhuriyet altını bugün ne kadar oldu?
Dünyanın en büyük ekonomileri belli oldu: Türkiye listede kaçıncı sırada?
Trafikte en çok tercih edilen marka belli oldu: TÜİK temmuz ayı verilerini açıkladı...
İndirim sevinci kursakta kaldı: Akaryakıt fiyatlarına dev zam geldi