Bir ilde daha ekmeğe zam

Edirneli fırıncılar, uzun süredir bekledikleri zammı bugün aldı. Edirne’de 200 gram ekmek 2,5 TL’den satılmaya başlandı.

Edirneli fırıncılar, uzun süredir bekledikleri zammı bugün aldı. Edirne’de 200 gram ekmek 2,5 TL’den satılmaya başlandı.

Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (EDESOB) tarafında yapılan toplantı sonrasında ekmeğin satış fiyatı 2,5 TL olarak belirlendi. Edirne’de birçok fırın ekmeği resmi rakam olmamasına rağmen 2,5 TL’den satarken bazıları 2 TL’den satıyordu. Artan girdi maliyetleri karşısında zor üretim yaptıklarını dile getiren Edirneli fırıncılar, zam taleplerini bağlı bulundukları odalara ilettiklerini, ancak olumlu bir sonuç alamadıklarını belirtiyorlardı.

Edirne’de ekmeğe yapılan 50 kuruşluk zam, vatandaşı üzdü. Ekmek almak için fırına gelen bazı vatandaşlar, ekmeğe zam geldiğini öğrenince şaşkınlığını gizleyemedi.

Edirneli fırıncı Hurşit Boston, ekmeğe yapılan zammın az olduğunu belirterek, “Girdi maliyetlerinin artmasından dolayı uzun zamandır zordaydık. Yapılan bu zam maliyetlerimizi karşılamıyor. Ekmeğin en az 3 TL olması lazım. Ekmeğe zam olmasını istemezdik ama her şey arttı. Mecburiyetten dolayı yaptık” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

TÜİK verileri: Ekonomiye güven nisanda azaldı
Yeter artık! Gitsinler başımızdan. Yaşama hakkımız yok mu bu ülkede?
CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem: Etin kilosu 2 bin liraya gidiyor, Türkiye protein krizine sürükleniyor
Mahfi Eğilmez'den faiz yorumu: Aslında inmiş oldu
Yeni Şafak yine sahnede: Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası'nı hedef aldılar, 'ekonomiye darbe vurmakla' suçladılar