BES alacağının tamamı veya bir kısmı bankalara devredilebilecek

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, BES sözleşmelerinden kaynaklı devlet katkısı hariç alacağın tamamı veya bir kısmı bankalara devredilebilecek.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), bireysel emeklilik (BES) sözleşmelerinden kaynaklı devlet katkısı hariç alacağının tamamını veya bir kısmının bankalara devredilmesine imkan tanıyan düzenleme yaptı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan bireysel emeklilik sistemi hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmeliğe göre, katılımcılar, BES sözleşmelerinden kaynaklı devlet katkısı hariç alacağının tamamını veya bir kısmını fon paylarına ilişkin tedbir, haciz, iflas, rehin ve benzeri her türlü idari ve adli talebe konu sözleşmeler hariç olmak üzere alacağın devri sözleşmesi yoluyla bankalara devredebilecek.

NTV’de yer alan habere göre, bu kapsamda, banka tarafından alacağın devri sözleşmesine konu tutarın tahsil edildiği veya ilgili kredi borcunun kapandığı bilgisinin emeklilik gözetim merkezi aracılığıyla şirkete bildirilmesini sonrasında alacağın devri sözleşmesi sona erecek.

Banka, kredi borcunun muaccel hale gelmesinden 30 gün sonra, kalan borcu devredilen alacaktan tahsil etmek için talepte bulunabilecek. Bu durumda kalan borç tutarının ödenmesinde emeklilik sözleşmesinin sonlandırılması suretiyle ilgili borç katılımcıya ödenecek nakit tutarından düşülerek bankaya ödenecek. Uygulama 6 ay sonra yürürlüğe girecek. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın sert konuştu: 'Hakem Kurulu'na güvenmiyoruz'
En çok vergi verenler listesi boş kaldı: 79 kişinin adı gizli
Yapılan zamlar tepki çekmişti: Servis ücretlerinde yeni dönem!
Özel üniversite ücretleri rekor kırdı: Türk okulları yurtdışı fiyatlarını aştı
Memur zammında yeni gelişme: Süreç Hakem Heyeti'ne taşınıyor!