Benzin ve otogaz istasyonlarında ‘zam’ kuyruğu

Gece yarısından itibaren uygulanacak benzin, motorin ve LPG zamları öncesi istasyonlarda kuyruklar oluştu.

Dolar/TL kurundaki yükselişin ardından benzine 52 kuruş, motorine 50 kuruş, LPG’ye ise 45 kuruş daha zam yapıldı. Bu gece uygulanması beklenen zam öncesi Türkiye'nin çeşitli noktalarından otogaz ve benzin istasyonlarından kuyruk görüntüleri geldi.

“ZAMMIN FATURASI VATANDAŞA ÇIKIYOR”

Sosyal medya hesabından zam kuyruklarıyla ilgili paylaşımda bulunan CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ise, “Saray’da yaşayanlar yüzünden vatandaş kuyrukta! Zam öncesi Türkiye’nin her yerinde durum aynı. Yönetemiyorlar, zammın faturası vatandaşa çıkıyor. AKP iktidarı yüzünden Türkiye kuyrukta!” ifadelerini kullandı.

2 AYDA LPG'YE 2 LİRA 12 KURUŞ ZAM

Ekim ayında 93 kuruş zamlanan LPG'ye 2 Kasım'da 49 kuruş, 16 Kasım'da 25 kuruş zam gelmişti.

Bugünkü 45 kuruşluk zamla son iki ayda LPG'ye yapılan toplam zam 2,12 TL oldu.

Benzin ve motorin gibi otogazda da özel tüketim vergisi (ÖTV) eşel mobil sistemi kapsamında sıfırlandığı için zamlar doğrudan pompa fiyatına yansıyor.

Zammın ardından litre fiyatı benzinde İstanbul’da yaklaşık 8,17’den 8,69’a, Ankara ve İzmir’de 8,25’ten 8,77’ye yükselecek.

Motorinde ise fiyat İstanbul’da 8,23’ten 8,73’e, Ankara ve İzmir’de 8,31’den 8,81’e yükselecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Akaryakıt fiyatlarına zam yağmuru sürüyor: Tabelalar bu gece değişecek
Altın fiyatlarında son durum ne? Gram, çeyrek ve Cumhuriyet altını bugün ne kadar oldu?
Dünyanın en büyük ekonomileri belli oldu: Türkiye listede kaçıncı sırada?
Trafikte en çok tercih edilen marka belli oldu: TÜİK temmuz ayı verilerini açıkladı...
İndirim sevinci kursakta kaldı: Akaryakıt fiyatlarına dev zam geldi