Bakan Şimşek: Moody’s kredi notumuzu ilk defa iki kademe artırdı

Mehmet Şimşek, Moody’s tarafından Türkiye'nin kredi notunun iki basamak artırılmasını değerlendirdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Uyguladığımız program sayesinde ülke kredi notumuzu 11 yıl sonra yükselten Moody’s görünümü pozitif olarak korudu" dedi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notunu iki basamak artırarak B3'ten B1'e yükseltti. Ayrıca Türkiye'nin kredi görünümünü "pozitif" olarak sürdürdü.

"11 yıl sonra yükseldi"

Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

"Moody’s kredi notumuzu ilk defa iki kademe artırdı! Uyguladığımız program sayesinde ülke kredi notumuzu 11 yıl sonra yükselten Moody’s görünümü pozitif olarak korudu.

Ekonomideki dengelenme, azalan dış finansman ihtiyacı, artan uluslararası rezervler ve dezenflasyon süreci not artışında etkili oldu. Görünümün pozitif olarak korunması programımıza duyulan güveni yansıtırken potansiyel not artışlarına işaret ediyor.

Ekonomimizin dayanıklılığını artıran kurala dayalı ve öngörülebilir politikalarımızı uygulamaya kararlılıkla devam edeceğiz." 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Mevduat faizleri son 3 ayın zirvesinde: 500 bin TL'nin aylık getirisi belli oldu!
TÜİK verileri yayımlandı: Ekonomik güven endeksleri serbest düşüşte
Altında 2008'den bu yana bir ilk: Gram, çeyrek ve Cumhuriyet altını bugün ne kadar oldu?
“100 Yıllık Narkoz” Söylemine Sert Tepki: Bu Zihniyetin Karşısındayız
Artvin pazarında esnaftan tepki: '2-3 çuval getiriyoruz satamıyoruz'