Bakan Şimşek, eşiyle gittiği markette yaşananları anlattı: Haklılar

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, "Eşim Esra hanım dedi ki, markete uğrayalım. Vatandaşlarımız geldi, şikayetleri doğru. Haklılar, bir geçim sıkıntımız var" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomik hedefleri açıklarken, "Mal enflasyonunda çok büyük bir eşiği aşmak üzereyiz. Hizmet enflasyonu da düşecek. Zamana ihtiyacımız var, sabır gerekiyor" dedi. CNNTürk'te katıldığı yayında "Sıkıntıların farkındayız, vatandaşlarımız şikayette haklı" diyen Şimşek, şöyle devam etti:

Enflasyon hedefi

"Markete pazara gidiyorum. Geçen hafta eşim Esra hanım dedi ki, markete uğrayalım. Vatandaşlarımız geldi, şikayetleri doğru. Haklılar, bir geçim sıkıntımız var. Enflasyon en kötü ve adaletsiz vergidir. Gelir dağılımını bozuyor. Ne yapıp edip, kalıcı refah ve alım gücü için enflasyonu kontrol altına alıp aşağıya indirmemiz lazım.

2025'in ilk çeyreğinde enflasyon yüzde 30'lu rakamlara düşecek. Haziran, temmuz gibi çok büyük ihtimalle yüzde 20'li rakamlara düşecek. Belki daha önce düşer. 2025'in sonunda enflasyonu yüzde 20'nin altına indirebileceğimize samimi şekilde inanıyorum."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Merkez Bankası faiz kararını sabit tuttu
Gözler TCMB'ye çevrildi: Faiz kararı ne olacak?
"Patronların milyarlık borçları siliniyor, işsizlerden prim isteniyor"
Merkez Bankası'ndan döviz hesapları için faiz kararı
FED kararı sonrası altın fiyatlarında son durum