Bakan Işıkhan: Emeklilere aylıkları düzenli ödeyebilmenin telaşındayız

Bakan Işıkhan, "Emeklilerimize aylıkları düzenli nasıl ödeyebiliriz, sağlık hizmetlerini sürdürülebilir hale nasıl getirebiliriz, bunun telaşı içerisindeyiz" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Habertürk yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Işıkhan, "EYT'nin de üstüne çıkılması talebinde bulunanlar var. Kademeli emeklilik diyenler var, çıraklık diyenler var, 'Ben bir gün ile EYT'ye giremedim' diyen var. Buna da girersek herhalde ülkenin yarısı emekli olacak, öyle mi?" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Burada aslında bir mağduriyet söz konusu değil. Mağduriyetle ön plana çıkmak sağlıklı bir tarz değildir. Biz şu an mevcut aktüeryal dengeyi nasıl sağlayabiliriz, emeklilerimize aylıkları düzenli nasıl ödeyebiliriz, sağlık hizmetlerini sürdürülebilir hale nasıl getirebiliriz, bunun telaşı ve çalışması içerisindeyiz."

"SGK sistemi, dünyada gıpta ile takip ediliyor"

Işıkhan, "SGK sistemine bakın. Tüm dünyada gıpta ile takip edilen bir sistem. Biz içeride olduğumuz için bilmiyoruz. Ama dışarıdan gelen, yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız bize nasıl iltifatlarda bulunuyor" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Tüm Kasaplar ve Et Üreticileri Derneği Başkanı Sebahattin Bulut: Ette fiyat istikrarı bozuldu
Tarlada 15 TL, tezgahlarda 100 TL'ye satılıyor
Merkez Bankası bilançosu açıklandı: 2025 yılı zararı 1 trilyon TL'yi aştı
Akaryakıta dün indirim yapılmıştı: Fiyatlara çifte zam yolda!
TÜİK sanayi üretimini açıkladı: Yıllık artış yüzde 2,2’de kaldı