Asgari ücret görüşmelerine bugün devam edilecek

Asgari ücrette yapılacak zamın belirlenmesi için başlayan görüşmelere bugün devam edilecek.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2025 yılı Asgari ücretin tespiti için başlayan toplantılara bugün kaldığı yerden devam edecek. İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerin oluşan komisyon ilk toplantısın 10 Aralık’ta yapmıştı.

Yaklaşık 7 milyon kişi Türkiye’de asgari ücretle çalışıyor. Çok sayıda çalışan da asgari ücretin biraz üzerinde ücret alıyor. Asgari ücrete yapılacak olan zam aynı zamanda işsizlik maaşı, kıdem tazminatı, genel sağlık sigortası primleri, stajyer ücretleri ve rapor ücretleri gibi birçok kalemi de etkiliyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde yapılacak olan bugünkü toplantıda da rakam dillendirilmesi beklenmiyor. Toplantıda ilgili kurumların sunum yapması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Bakanlık verileri açıkladı: Yılın ilk 4 ayında bütçe açığı 885,5 milyar TL'ye ulaştı
Kuyumcular Odası harekete geçti: Altında yeni dönem başlıyor
TÜİK verileri: 2,8 milyon insan işsiz, atıl işgücü oranı yüzde 28,5
İSO Başkanı Bahçıvan: Sanayicinin dayancak gücü kalmadı
Motorine zam geldi!