0 maliyetle doğalgaz faturasını yüzde 50 düşüren yöntem! Ruslar bu yöntemi buldu

Doğalgaz faturaları ekonomik darboğazda büyük önem taşırken faturayı düşürecek yöntemi sizler için derledik.

Ekolhaber'de aktarılanlara göre; Evde alınan kargo paketlerinin kartonları atmak yerine kullanarak enerji tasarrufu sağlayabilirsiniz. Eski bir kartondan kesilmiş parçayı alıp radyatörünüze uygun şekilde keserek hazırlayın. Ardından parlak tarafı dışarıya bakacak şekilde alüminyum folyo ile sarın.

Bu şekilde oluşturduğunuz özel kartonu radyatörün arkasına düzgün bir şekilde yerleştirin. Alüminyum folyo sayesinde ısıyı içeride muhafaza ederek enerji kaybını engelleyecektir. Eğer karton bulamazsanız, direkt olarak alüminyum folyoyu radyatörün arkasına bant ile yapıştırabilirsiniz, ancak bu yöntemi tercih etmemenizi öneririm. Bu basit yöntem sayesinde doğalgaz faturanızda tasarruf sağlayabilir ve enerji verimliliğine katkıda bulunabilirsiniz.

Doğalgaz Faturasını Düşüren 5 Yöntem

1. Isı Yalıtımını İyileştirin:


Ev veya işyerinizdeki ısı yalıtımını kontrol edin. Pencerelerde ve kapılarda hava sızıntılarını önlemek için contalar kullanın. Tavan ve duvarların yalıtımını iyileştirerek, ısı kaybını minimuma indirebilirsiniz. Bu sayede daha az doğalgaz kullanarak aynı miktarda ısı elde edebilirsiniz.

2. Termostatı Düşük Tutun:


Kış aylarında termostatı ısıtma ihtiyacınız olduğu zamanlarda düşük tutarak enerji tasarrufu yapabilirsiniz. Her 1 derece için %1-3 arasında doğalgaz tasarrufu sağlayabilirsiniz. Bu nedenle, evde olmadığınız zamanlarda veya gece uyurken termostatı biraz daha düşük tutarak faturanızı düşürebilirsiniz.

3. Düzenli Bakım Yaptırın:


Doğalgaz kombi veya ısıtma sisteminizin düzenli bakımını yaptırarak verimliliğini artırabilirsiniz. Temiz filtreler ve düzenli bakım, sistemizin daha az enerji tüketmesini sağlar. Ayrıca, düzenli bakım yapılmayan sistemler daha fazla doğalgaz tüketirler.

4. Enerji Verimli Cihazlar Kullanın:


Enerji verimliliği yüksek olan cihazları tercih ederek doğalgaz tüketimini azaltabilirsiniz. Yeni bir kombi almayı düşünüyorsanız, enerji verimliliği konusunda dikkatli bir seçim yaparak uzun vadede tasarruf sağlayabilirsiniz.

5. Düşük Su Isısı Kullanın:


Duş alırken veya bulaşık yıkarken suyu daha düşük sıcaklıkta kullanarak doğalgaz tüketimini azaltabilirsiniz. Ayrıca, sıcak su tankınızın yalıtımını kontrol ederek enerji kaybını minimuma indirebilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Garantili projelerin yükü katlanıyor: Üç yılda 678 milyar lira ödenecek
Türk-İş'ten 'Geçinemiyoruz' mitingi: Patronlara değil işçiye çözüm bul
Otomotivde ÖTV’mi artacak?
Bütçenin büyük kalemi ‘vergiler’
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2025 yılı bütçesi 130.1 milyar TL olarak belirlendi: 6 bakanlığı geride bıraktı