YUNANİSTAN’IN BÜYÜKELÇİSİNDEN TUNÇ SOYER’'E ZİYARET

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer görev süresinin sona ermesi nedeniyle veda ziyaretinde bulunan Yunanistan’ın Ankara Büyükelçisi Michael Christos Diamessis’i ağırladı. Başkan Soyer, pandemi nedeniyle ertelenen Selanik - İzmir deniz seferleri projesi için çalışmalara tekrar başlayacaklarını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer görev süresinin sona ermesi nedeniyle veda ziyaretinde bulunan Yunanistan’ın Ankara Büyükelçisi Michael Christos Diamessis’i ağırladı. Başkan Soyer, pandemi nedeniyle ertelenen Selanik - İzmir deniz seferleri projesi için çalışmalara tekrar başlayacaklarını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Yunanistan’ın Ankara Büyükelçisi Michael Christos Diamessis ile İzmir Başkonsolosu Despoina Balkiza’yı makamında ağırladı. Büyükelçi Diamessis, görev süresinin sona ermesi nedeniyle yaptığı veda ziyaretinde Başkan Tunç Soyer’e ikili ilişkilere verdiği destek için teşekkür ederken “Devletler arasında çok yakın ilişkiler olmadığı halde sizin verdiğiniz bu destek için müteşekkiriz. Ortak geçmişimiz, iyi kötü anılarımız var. Artık sadece güzel anılarla devam edeceğiz” dedi.

Tunç Soyer de “Tam da bu nedenle ilişkilerimizi geliştirmeliyiz. Gelecek bizim. Dayanışma ile ilerleyeceğiz” diye konuştu.

Emekli olduğunda İzmir’e yeniden geleceğini ifade eden Diamessis, İzmir - Selanik arası ilişkilerin geliştirilmesinin öneminden bahsetti. Başkan Soyer ise “Selanik-İzmir gemi seferlerini başlatmak istiyoruz. Pandemi sebebiyle bu proje gecikti ama çalışmalara tekrar başlayacağız” dedi. Ziyaret sonunda Başkan Soyer, Büyükelçi Diamessis’e üzerinde zeytin dalı figürü bulunan bir plaket verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Belediyeler Haberleri

İzmir Dikili’de yeni itfaiye hizmet binası yükseliyor
Çin heyetinden Büyükşehir’e huzurevi övgüsü
Başkan Tugay: Aliağa’nın altyapı sorununu kalıcı olarak çözüyoruz
Başkan Tugay: Göz boyayan değil, sorun çözen işler yapıyoruz
Vahap Seçer: 'Anamur’dan Tarsus’a kadar kimsenin hayal bile edemediğini gerçekleştirdik'