Öğrencilerin Yaşam Maliyeti Asgari Ücreti Geçti: İBB’den Üniversitelilere 15 Bin TL Destek

İstanbul Planlama Ajansı'nın (İPA) yaptığı "Öğrenci Yaşam Maliyeti" araştırmasına göre, İstanbul’da üniversite öğrencilerinin yaşam maliyeti hızla artıyor. Üç kişilik bir evde kalan bir öğrencinin aylık harcamaları, bir yıl içinde yüzde 49,59 artış göstererek 12.535 TL'den 18.750 TL'ye yükseldi. Bu rakam, asgari ücretin üzerine çıkarak öğrencilerin yaşam koşullarını zorlaştırdı.

Araştırma, özel yurtlarda kalan öğrencilerin de ciddi bir mali yük altında olduğunu ortaya koyuyor. Özel yurtta kalan bir üniversite öğrencisinin yaşam maliyeti, bir yıl içinde yüzde 57,17 oranında artarak 22.920 TL'ye ulaştı.

İPA’nın raporuna göre, öğrencilerin en büyük harcama kalemi barınma giderleri olurken, market alışverişleri, dışarıda yeme-içme, faturalar, kültür-sanat etkinlikleri, kırtasiye, kişisel bakım ve ulaşım masrafları da bütçeyi zorlayan diğer kalemler arasında yer alıyor.

Bu ekonomik zorluklarla mücadele eden öğrencilere destek olmak amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 100 bin üniversite öğrencisine 15 bin TL eğitim desteği sağlayacak. Bu yardım, öğrencilerin artan yaşam maliyetleri karşısında bir nebze de olsa rahatlamalarını hedefliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Belediyeler Haberleri

Şişli Belediyesi'nden ‘Okul Temizlik Şefliği’ projesi
Cezalandırılan İnan Güney değil, Beyoğlu halkıdır
Esenyurt Belediye Başkanı Özer, “Halk istemiyorsa ben de istemiyorum” diyerek projeyi durdurdu
İETT’den Neşet Ertaş İçin Vefa Otobüsü
İmamoğlu: Bir Avuç İnsanı Değil, Bu Memleketin Evlatlarını Mutlu Etmek İçin, Hep Birlikte Milletin İktidarına Yürüyeceğiz