İzmir Körfezi’nde Petrol Kaynaklı Kirlilik | Başkan Tugay’dan Bakanlığa Çağrı: “Bu ihanetin gereğini yapın”

İzmir Karşıyaka Vapur İskelesi yakınlarında, sabah saatlerinde deniz yüzeyinde siyah renkli bir yağ tabakası ve yoğun yakıt kokusu tespit edildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kirliliği temizlemek ve yayılmasını önlemek için hızla müdahale etti. Tehlikeli maddeleri emen bariyerler ve pedler kullanılarak temizlik çalışmaları başlatıldı.

Kirliliğin petrol kaynaklı olduğu belirlendi. Kaynağın tespiti ve sorumlulara yaptırım uygulanması için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı İzmir Liman Başkanlığı’na bilgi verildi.

Başkan Tugay: "Bu İhanetin Gereğini Yapın"
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, yaşanan olayla ilgili yaptığı açıklamada bakanlık yetkililerini eleştirdi. Tugay, "Çevre Bakanlığı, en ufak ihbarda belediyemize ceza kesmekte hızlı davranıyor ama körfezi kirleten liman, tersane ve sanayi tesislerine karşı önlem alınmıyor. Sorumluluk paylaşılmadığı sürece bizim çabalarımız sonuçsuz kalır. Bu ihanetin gereğini yapın," ifadelerini kullandı.

Tugay ayrıca, İzmir Körfezi’nin temizlenmesi için bakanlık ve merkezi idare kurumlarının etkin bir şekilde sorumluluk alması gerektiğini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Belediyeler Haberleri

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay: "Çalışanlarımıza dolar bazında %85 artış sağlandı"
Başkan Tugay'dan Kültürpark için daha çok yeşil alan mesajı
Yenisahra Stadı Yenilendi, Ataşehir’de Spor Altyapısı Güçlendi
Geleceğin Ressam Adayı Otizmli Muhammed’in Derinden Etkileyen Sergisi
İzmir'de sendikadan işçilere grev baskısı!