İBB evi yanan Atatürkçü imama ev tuttu, eşya yardımı yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret eden eski Refah Partili Şevki Yılmaz’a tepki göstermesiyle bilinen Beyoğlu Nusretiye Camisi’nin imamı Ferdi Gümüşçü’ye evinin yanması sonrası ev tuttu.

Yılmaz, Osmanlı Padişahı 2’nci Abdülhamit’in dördüncü kuşak torunu Berna Osmanoğlu’nun düğününde, “Osmanlı’yı süren soysuzları da lanetle anıyorum” sözleriyle Atatürk ve silah arkadaşlarını hedef almıştı.

Gümüşçü, Yılmaz’ın sözlerine X hesabından tepki göstermişti: “Cumhuriyetin kurucusu, mensubu olduğum Diyanet İşleri Başkanlığını kuran, Kur’an’ı Kerim’in anlaşılması için meal çalışmasını başlatan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e edilen hakaret, iftira ve bedduaları bir din görevlisi olarak şiddetle reddediyorum.” 

Gümüşçü’nün ailesiyle birlikte yaşadığı lojmanda 28 Şubat’ta yangın çıkmış ve lojman kullanılmaz hale gelmişti. Gümüşçü ve ailesi evsiz kalmıştı.

Sözcü’den İsmail Saymaz’ın aktardığına göre devreye İstanbul Büyükşehir Belediyesi devreye girdi.

Ekrem İmamoğlu’nun talimatıyla Cihangir’de ev tutuldu. Evin beyaz eşyaları ve mobilyaları alındı. Taşınma masrafları karşılandı ve nakit yardım yapıldı. Tüm kıyafetleri yandığı için kıyafet de temin edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Belediyeler Haberleri

İzmir Dikili’de yeni itfaiye hizmet binası yükseliyor
Çin heyetinden Büyükşehir’e huzurevi övgüsü
Başkan Tugay: Aliağa’nın altyapı sorununu kalıcı olarak çözüyoruz
Başkan Tugay: Göz boyayan değil, sorun çözen işler yapıyoruz
Vahap Seçer: 'Anamur’dan Tarsus’a kadar kimsenin hayal bile edemediğini gerçekleştirdik'