Ekrem İmamoğlu haritayı paylaşıp çağrı yaptı: 'Ne yazık ki rekor düzeyde...'

İBB Başkanı İmamoğlu, Türkiye'nin kuraklık haritasını paylaştı. İmamoğlu, "İstanbul en kurak dönemlerinden birini yaşarken su tüketimi de ne yazık ki rekor düzeyde. Her bir vatandaşımıza sorumluluk düşüyor" ifadelerini kullandı.

Kavurucu yaz sıcaklarıyla birlikte başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin büyük bölümü kuraklık tehlikesini atlatamadı. 

Barajlarındaki su seviyesi kritik seviyelere düştü, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Ekrem İmamoğlu 'tasarruf' çağrısı yaptı.    

"BU İSRAFA SON VERME ÇAĞRISIDIR"

X (Twitter) hesabından Türkiye'nin kuraklık haritasını paylaşan İmamoğlu şu notu düştü: 

"Bu bir tasarruf ve israfa son verme çağrısıdır. Elimizdeki veriye göre İstanbul en kurak dönemlerinden birini yaşarken su tüketimi de ne yazık ki rekor düzeyde. Günlük kullanım 3.5 milyon metreküp düzeyinde. Her bir vatandaşımıza sorumluluk düşüyor."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Belediyeler Haberleri

İzmir Dikili’de yeni itfaiye hizmet binası yükseliyor
Çin heyetinden Büyükşehir’e huzurevi övgüsü
Başkan Tugay: Aliağa’nın altyapı sorununu kalıcı olarak çözüyoruz
Başkan Tugay: Göz boyayan değil, sorun çözen işler yapıyoruz
Vahap Seçer: 'Anamur’dan Tarsus’a kadar kimsenin hayal bile edemediğini gerçekleştirdik'