CHP raporu: MHP'li belediye, Cengiz ve Kolin’in şirketinin borcunu tahsil etmemiş

Cengiz ve Kolin’in ortak enerji şirketi CK Enerji'nin MHP'li Alanya Belediyesi'ne 2020'den beri çevre temizlik borcunu ödemediği bildirildi.

Alanya Belediyesi’nin 2022 Denetim Komisyonu toplantısı, 4 Nisan’da yapıldı.

Cumhuriyet'ten Sena Tufan'ın haberine göre CHP’li meclis üyesi Nazmi Zavlak, belediyenin usulsüzlerine dair bir rapor hazırladı.

Rapora göre, Cengiz ve Kolin holdinglerinde ortak enerji şirketi CK Enerji bünyesindeki CK Akdeniz Elektrik, merkez işlem ofisinin çevre temizlik borcunu beyan etmedi.

Borcun da 2020'den 2023'e hiç ödenmediği ifade edildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu holdingleri iktidardan sürekli ihale almaları nedeniyle 'beşli çete' içerisinde sayıyor.

Maaş alıyor, işe gitmiyor

Raporda, başka kamu birimlerinden de maaş alıp belediyedeki işe düzenli olarak gelmeyen personelin bulunduğu belirtildi.

Raporda ayrıca belediyenin düzenlediği sünnet organizasyonunda 400 çocuk için toplamda 378 bin TL ödendiği tespit edildiği yazıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Belediyeler Haberleri

Ataşehir, Avrupa Atık Azaltım Haftası’nda Etkinliklerle Buluşuyor
Başkan Tugay sürprizi açıkladı: Başkanlık İnovasyon Fonu kuruluyor
Başkan Tugay: “Gençlerimize güvenli ve güçlü bir gelecek sunma sorumluluğumuz var”
Ataşehir Belediyesi’nin Aşevi, Ünlü Şeften Tam Not Aldı
İzmir Büyükşehir’den 79 köye ücretsiz internet