Atık önleme konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlayan bir girişim olan Avrupa Atık Azaltım Haftası’nda (European Week for Waste Reduction), her yıl Kasım ayı içerisinde farklı temalar seçilerek çeşitli faaliyetler gerçekleştiriliyor.
Bu kapsamda aralarında Türkiye’nin de bulunduğu birçok Avrupa ülkelesinde; kamu idareleri, özel şirketler, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar dahil olmak üzere geniş bir kitle tarafından bir hafta boyunca etkinlikler düzenleniyor.
Bu yılın teması olarak “Gıda Atıkları” başlığı seçilirken, “Gıda Atıklarının Tadı Kaçtı” mottosuyla da Avrupa Atık Azaltım Haftası kapsamında 16-24 Kasım 2024 tarihlerinde farkındalık etkinlikleri yapılacak.
Atık azaltım faaliyetlerine destek olmak için Ataşehir Belediyesi de bu haftaya özel çeşitli atölyeler, workshoplar ve panel gibi etkinlikler hazırladı.
21 Kasım’da İnovatif Çevre Eğitim Merkezi’nde “Atıksız Mutfak ve Bokashi Kompostu Yapım Atölyesi” düzenlenecek. 24 Kasım’da da İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi’nde “Gıdamızın Bugünü ve Geleceği” konulu panel yapılacak.
ETKİNLİKLER
ATIKSIZ MUTFAK VE BOKASHİ KOMPOSTU YAPIM ATÖLYESİ
Tarih: 21 Kasım 2024 Perşembe Saat: 10.00
Yer: İnovatif Çevre Eğitim Merkezi
Kayıt Linki: https://forms.gle/hFEfcDRZJZBGkN2J7
GIDAMIZIN BUGÜNÜ VE GELECEĞİ PANELİ
“Gıda Atıklarının Tadı Kaçtı”
Tarih: 24 Kasım 2024 Saat: 14.00
Yer: İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi
Moderatör: Çiğdem Kara – Ataşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü
Gıdamızın Bugünü ve Geleceği Gıda İsrafının ve Atıklarının Önlenmesine Dair Öneriler
Konuşmacı: Berat İnci – Fazla ve Gıda Kurtarma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı
Gıda İsrafı ile Mücadelenin En Güçlü Yönetimi Olarak “Gıda Bankacılığı”
Konuşmacı: Nil Tibukoğlu – Temel İhtiyaç Derneği Genel Müdürü
Gıda Sektöründeki İşletmeler Gıda İsrafına Nasıl Dur Diyebilir?
Konuşmacı: Elif Üngör – Akkomarka Restoran Topluluğu Genel Müdür Yardımcısı – Gıda Mühendisi