Ataşehir'de Afetlere Karşı 4. Konteyner Yerleştirildi

Deprem riskine karşı hazırlık çalışmalarını aralıksız sürdüren Ataşehir Belediyesi, İlçedeki 17 mahalleye deprem konteynerleri yerleştirmeye devam ediyor.

Yıkıcı bir depremin ardından afetzedelere en kısa sürede yardım sağlamak amacıyla ilçenin farklı noktalarına konumlandırılacak deprem konteynerlerinin dördüncüsü Ferhatpaşa Mahallesi’ne yerleştirildi.

1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında; dördüncü konteyner, Ferhatpaşa Mahallesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Parkı’na yerleştirilirken diğer mahalleler için de çalışmalar sürdürülüyor.

Olası bir depremde hayat kurtaracak araç ve gereçlerin bulunduğu deprem konteynerlerinin içerisinde; seyyar aydınlatma takımı, jeneratör, delici ve kırıcı matkap, kazma - kürek, çekiç – balyoz, yangın söndürme tüpü, ilk yardım seti, katlanabilir sedye, megafon, termal battaniye, soğuk iklim çadırı ve su deposu gibi 50 parça malzeme bulunuyor. AFAD standardına göre hazırlanan deprem konteynerlerinin içerindeki malzemelerin kontrolleri ve bakımları da Ataşehir Belediyesi tarafından belli periyotlarla yapılıyor.

Ataşehir Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü tarafından yerleştirilen bu konteynerler, olası bir afet anında mahalle sakinlerinin acil ihtiyaçlarını karşılamak için hazır durumda bulunuyorlar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Belediyeler Haberleri

İzmir Büyükşehir Belediyesi ramazanda destek ve dayanışmayı büyütüyor
Kadınlar Günü’ne Özel, “İlham Veren Kadınlar” Ataşehir’de Buluşuyor
Başkan Tugay: “Sosyal desteklere ihtiyacın olmadığı günleri görmek için çalışıyoruz”
3,6 milyon lira: Belediye, yandaştan şemsiye almış
Başkan Tugay'dan dikkat çeken proje: İzmirliler kiradan bile düşük bedelle ev sahibi olacak