Yeni anayasa, Gezi davası ve 28 Şubat: 'Özgür Özel, Devlet Bahçeli'ye aynı gündem maddeleriyle gidecek'

Yeni anayasa, Gezi davası ve 28 Şubat: 'Özgür Özel, Devlet Bahçeli'ye aynı gündem maddeleriyle gidecek'

CHP lideri Özel bugün de MHP lideri Devlet Bahçeli'yle görüşecek. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Özgür Özel'in Bahçeli'yle görüşmeye de aynı gündem maddeleriyle gideceğini yazdı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'la bir araya gelmişti. Görüşmede Gezi davası ve 28 Şubat davasında tutuklu generallerin sağlık durumunun gündeme geldiği belirtilmişti.

CHP lideri Özel bugün de MHP lideri Devlet Bahçeli'yle görüşecek. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Özgür Özel'in Bahçeli'yle görüşmeye de aynı gündem maddeleriyle gideceğini yazdı. Selvi, yazısının ilgili bölümünde şunları aktardı:

"(...) Bu arada bana saldıranlara kötü bir haberim olacak. Özgür Özel, Bahçeli ile görüşmeye aynı gündem maddeleri ile gidiyor. Yeni Anayasa var. 28 Şubat mahkûmu emekli generaller var. Bir de Osman Kavala başta olmak üzere Gezi sanıklarının durumu var. Bahçeli bu konuda farklı düşünebilir. Karşı çıkabilir. Ama görüşmesi kıymetli. Naber?"

Ne olmuştu?

Cumhur ittifakında Osman Kavala ve Gezi davasına ilişkin karşılıklı açıklamalar sürüyor. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Gezi sanıklarının yeniden yargılanması gerektiğini yazmıştı. Selvi'ye bazı MHP ve AK Partililerden tepki gelmişti.

AK Parti Milletvekili Tuğrul Türkeş ise Selvi'nin yazısına tepki gösterenlere "Bu kişiler oluşturmaya çalıştıkları gri ortamdaki sislerin dağılıyor olmasına mı karşılar?" diye yanıt vermişti.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum da "Bu ihanet eylemleri affedilmez" diye tartışmaya girdi. Selvi, dünkü yazısında eleştirilere " Tuğrul Türkeş’ten daha çok mu milliyetçisiniz?" yanıtı verdi.

Bu kez yanıt MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız'dan geldi. Yıldız, isim vermeden Selvi'yi yargıya baskı yapmakla suçlayıp savcıları göreve çağırdı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.