Yavaş'tan 'Meclis çoğunluğu' çağrısı: Biz artık pastanın üstünde çilek istiyoruz

Yavaş'tan 'Meclis çoğunluğu' çağrısı: Biz artık pastanın üstünde çilek istiyoruz

Anketlere göre Ankara'da farklı kazanması beklenen Mansur Yavaş, Meclis çoğunluğunu da hedefine aldı. Yavaş konuyla ilgili; "Eğer yüksek bir oyla kazanmamıza rağmen Meclis'te azınlıkta kalırsak maalesef buruk olacak. Biz artık pastanın üstünde çilek istiyoruz" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, partisinin Altındağ ilçesindeki Hüseyingazi Seçim Koordinasyon Merkezi açılış törenine katıldı. Törende Yavaş'a CHP Altındağ Belediye Başkan Adayı Ramazan Değerli ve CHP Mamak Belediye başkan adayı Veli Gündüz Şahin de eşlik etti.

Yavaş, artık belediye ihalelerinin açık yapıldığını ve canlı yayınlandığını belirterek, "Benim maaşım, personelin maaşı, yapılan bütün hizmetler sizden alınan vergilerle ödeniyor; dolayısıyla paranın sahibi sizsiniz. Paranızı nasıl kullanıyorlar, doğru kullanıyorlar mı; 31 Mart bunun hesabını sorma zamanı.

'Parayı başka yere harcıyorsanız doğru belediyecilik yapmıyorsunuz'

Belediyecilik, insanların doğumundan ölümüne kadar her türlü ihtiyacıyla ilgilenmektir. Her şeyi ile ilgileneceksiniz; asfalt, kaldırım yapmanın belediyecilik ile alakası yok. O zaten belediye başkanı olmasa da belediye Fen İşleri Dairesi o işleri planlayıp yapıyor. Mesele, vatandaşa kaliteli hizmeti ucuz vereceksiniz. Daha önceki dönemde 1.6 dolara yıllarca su sattılar, yani bugün 50 TL'yi geçiyordu tonu. Otobüs biletini 1 dolardan sattılar, yani 32 TL'ye sattılar. Biz bütçemiz bu kadar azalmasına rağmen özellikle altyapı yatırımlarına çok daha fazla iş yaptık. Eğer köyde kanalizasyon açıktan akıyorsa siz de parayı başka yere harcıyorsanız doğru belediyecilik yapmıyorsunuz demektir" diye konuştu.

'Metropol ilçelerde çoğunluğu sağlıyoruz'

Ardından Etimesgut ilçesine geçen Yavaş, burada CHP Etimesgut Belediye Başkan Adayı Erdal Beşikçioğlu'nun proje tanıtım toplantısına katıldı. Burada konuşan Yavaş, Etimesgut başta olmak üzere birçok ilçede iddialı olduklarını belirterek, "Biz Erdal başkanımla el ele vererek, sadece Erdal başkanımla da değil başta Keçiören, Gölbaşı, Polatlı, Mamak olmak üzere ki diğerlerinde de iddialıyız, metropol ilçelerde çoğunluğu sağlıyoruz.

Seçim sonucu şunu gösterecek; alacağımız oyun yüksekliği gerçek belediyeciliğin kimin yaptığını gösterecek ve Erdal başkanla beraber buna talibiz. Ben artık Meclis istiyorum. Başkanlık tamam ama Meclis'te çoğunluk istiyorum. Çünkü çektiğimiz sıkıntıları biliyorsunuz. Eğer yüksek bir oyla kazanmamıza rağmen Meclis'te azınlıkta kalırsak maalesef buruk olacak. Biz artık pastanın üstünde çilek istiyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.