Yarkadaş'ın Cumhurbaşkanı formülü CNN Türk'te tartışıldı

Yarkadaş'ın Cumhurbaşkanı formülü CNN Türk'te tartışıldı

CHP 26. Dönem Milletvekili Barış Yarkadaş'ın, CHP'nin Cumhurbaşkanlığı adayı ile ilgili bugün yaptığı açıklamalar CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında konuşuldu.

CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugün Cumhuriyet'ten İpek Özbey'e yaptığı açıklamalar ve CHP'nin 2023 seçimlerinde göstereceği Cumhurbaşkanı adayı tartışıldı.

Ahmet Hakan'ın konukları arasında Gazeteciler Şaban Sevinç, Zafer Şahin, Latif Şimşek ve Sonar Anket Şirketi Başkanı Hakan Bayrakçı yer aldı.

CHP 26. Dönem Milletvekili Barış Yarkadaş, CNN Türk'te, "CHP'nin ya da Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül mü, Ali Babacan mı, Meral Akşener mi olacak?", "Muharrem İnce CHP'yi bölecek mi?" tartışmalarını bitirecek tek formül, Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı olmasıdır" sözlerinin tartışılmasının ardından Gazeteci Şaban Sevinç'e mesaj göndererek yaşanan tartışmaya dahil oldu.

Yarkadaş'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmasıyla ilgili mesajlarını aktaran Gazeteci Şaban Sevinç'in konuşması şöyle:

"Ben programa girmeden önce Barış'la konuşmuştum. Bana da mesaj attı, adı geçtiği için. Barış diyor ki; 

Ben çok net bir öneri sundum. Partideki bu tartışmaları bitirecek bir formül öneriyorum. "CHP'nin ya da Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül mü, Ali Babacan mı, Meral Akşener mi olacak? Muharrem İnce CHP'yi bölecek mi?" tartışmalarını bitirecek tek formül Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı olmasıdır nokta.

2- Sayın Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayı olmayacaksa CHP kendi adayını 1 milyar 250 bin üyesinin önüne sandık koyarak ve ön seçim yaparak belirlemelidir. En doğru ve rahatlatıcı seçmeni motive edici formül budur. Millet İttifakı'nın üyesi partiler de 1. tura kendi adaylarıyla girmelidirler. Hakan Bey'in söylediğini söylüyor.

3- Herkesten oy alacak çatı adayı formülü beyhude bir çabadır. 2014 adayımız MHP'li Ekmeleddin İhsanoğlu'nun 2018 seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan'a oy verdiğini söylemesi hatırımızdadır. CHP 1. tura öz gücüne güvenerek girmeli ve partinin kadroları öne çıkarılmalıdır. "

Yarkadaş'ın 3 maddelik önerisini okuduktan sonra Şaban Sevinç, "Barış'ın önerileri hakikaten çok net" dedi. Hakan Bayrakçı ise, "Hemen hemen benim söylediğim şeylerle aynı fikirde" ifadelerini kullandı.

 

Daha sonra ise Latif Şimşek, "Barış Yarkadaş milletvekili olsa bunları söylemezdi. Barış benim de arkadaşım" sözlerine, Şaban Sevinç, "Barış zaten bildiği doğruları söylediği için milletvekili yapılmadı tekrardan. Ben de öyle söyleyeyim sana" diye konuştu.

Ahmet Hakan da Latif Şimşek'in sözlerine, "Barış, milletvekili döneminde de her yerde çok etkin, çok çalışkan milletvekiliği yaptı. Onun aday gösterilmemesi de gerçekten benim çok yadırgadığım bir durumdur" diyerek tepki gösterdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.