Valiler kararnamesinde ilginç detaylar: Kim, nereye atandı?

Valiler kararnamesinde ilginç detaylar: Kim, nereye atandı?

Yerel seçimlerde CHP'nin kazandığı Kırşehir'de Vali Hüdayar Mete Buhara, Amasya'da Vali Yılmaz Doruk ve Manisa'da Vali Enver Ünlü merkeze çekildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameyle 12 vali görevden alındı, 4 valinin görev yeri değişti, 12 yeni vali atandı. T24'ün haberine göre AKP'nin yerel seçimlerde kaybedip CHP'nin kazandığı Kırşehir'de Vali Hüdayar Mete Buhara, Amasya'da Vali Yılmaz Doruk ve Manisa'da Vali Enver Ünlü merkeze çekildi. Dönemin eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yakın olan isimler Burdur Valisi Türker Öksüz, Bolu Valisi Erkan Kılıç ve Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz de merkeze alındı.

Soylu'ya yakın isimler

- Dönemin eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yakın isimler; Burdur Valisi Türker Öksüz, Bolu Valisi Erkan Kılıç ve Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz de Erdoğan'ın imzasıyla merkeze çekildi. Burdur Valisi Öksüz, Soylu'nun bakanlığı döneminde genel sekreterlik görevini yürütmüş, Soylu döneminde valiliğe atanmıştı. Bolu Valisi Kılıç ise Soylu döneminde İçişleri Bakan Yardımcısı'ydı.

Ahmet Türk'e karşı seçimi kaybetmişti


- Çorum Valisi'yken Asayiş Değerlendirme toplantısında Başöğretmen Atatürk İmam Hatip Ortaokulu'nda yaşanan yabancı uyruklu kişilerin okul müdürüne saldırısı hakkında "Onlar yurt dışına çıktı, bir daha da girmesi mümkün değil" ifadeleriyle gündem olan Zülkif Dağlı, merkeze çekildi.

- Merkezde görev yapan Abdullah Erin, Isparta Valiliği'ne atandı. Yerel seçimlerde AKP'nin Mardin Belediye Başkan Adayı olan Erin, DEM Partili Ahmet Türk'e karşı seçimi kaybetmişti. Erin, 11 Mayıs 2022 tarihinde Cumhurbaşkanı kararı ile yayınlanan atamada, Şanlıurfa Valiliği görevinden alınarak merkeze çekilmişti.


- Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever de kararname ile merkeze alındı. Ağustos 2023'te Gümüşhane Valiliği'ne atanan Tanrısever'in görevde bir yılı henüz dolmuşken merkeze çekilmesi dikkati çekti.

Hatay Valisi, Sakarya'ya


- 6 Şubat depremlerinde Hatay Valisi olan Rahmi Doğan, merkezden Sakarya Valiliği'ne atandı. Doğan, 15 Mart 2023 tarihinde 2023 genel seçimlerinde Sivas'tan AKP milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etmiş fakat aday yapılmamıştı.

- İğneada'da yaşanan sel felaketi döneminde Kırklareli Valiliği görevini yürüten ve hazırlanan bilirkişi raporunda suçlu bulunan Osman Bilgin'in ardından Kırklareli'ne vali olarak atanan Birol Ekici'nin de görev yeri değişti. Ekici, Şırnak'a atandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.